הכסף יבוא מאמריקה? מנהיג הציבור החרדי קורא ליהודי התפוצות לתרום לישיבות

בצל משבר חוק הגיוס, הרב לנדו פונה לקהילות הבינלאומיות בבקשה להזרמת הכספים לבני הישיבות • "לעזור מפני הרעים והרשעים שרוצים למוטט אותנו" אמר הרב הבכיר למבקריו שבאו מארה"ב • בהמשך לדיווח כי ח"כ דרעי אמר שיסתמך על הסיעות הערביות בהימנעות בהצבעה, מגיעות ההכחשות: " אין שום סיכוי"

מבצע התרמות לתחזוק כספי של עולם הישיבות // השימוש נעשה על פי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

משבר חוק הגיוס: על רקע גזירת בג"ץ הקובע כי החל מהיום, (שני) כל בני הישיבות חייבים בגיוס, מנהיג הציבור הליטאי הרב דוד לנדו מכריז על מבצע התרמות לתחזוק כספי של עולם הישיבות החרדי, ובכך מנסה לייצר צינור כספי חלופי שיקיים את מפעל הישיבות. 

יוזמות דומות מתגבשות אצל עשירים יהודים ברחבי העולם. בשבוע שעבר נפגשו שבעה אילי הון בלוס אנג'לס, מתוך מטרה להקים קרן שתהווה תחליף לתקציבי הישיבות האמורים להיפסק החל ממחר. הקריאה של מנהיג הציבור החרדי, הרב לנדו, אמורה להביא להתגייסות משמעותית של תרומות ונדיבים שיצייתו לבקשה.

הרב דב לנדו, צילום: ללא קרדיט

הבוקר פורסם ב"כאן 11" כי יו"ר תנועת ש"ס, אריה דרעי אמר בשיחות סגורות לראש הממשלה, כי ידבר עם 4 מחברי הכנסת הערבים. לטענתו, חברי הסיעות יסכימו להיעדר מההצבעה על חוק הגיוס החדש. מסיעת חד"ש-תע"ל נמסר: "לא נאריך את חיי ממשלת נתניהו ולו בדקה אחת". מי שהוסיף והגיב לידיעה הוא השר סמוטריץ' אשר כתב: "קשקוש שלא קרה ולא יקרה"

בתוך כך, מנהיג הציבור החרדי, הרב לנדו, אמר לנדיבים מארה"ב שבאו למעונו: "צריך רחמי שמיים בכוח אחינו בני ישראל באמריקה, אפשר לעזור בהכל, הם יכולים לעזור לנו עד הסוף. הם יכולים לעזור מפני הרעים והרשעים שרוצים למוטט אותנו עד הסוף - הם יכולים לעזור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר