יצא נגד דברי חבר הקבינט - מול אנשי "הבייס" של השר: נשיא המדינה יצחק הרצוג גיבה היום (שני) את הרמטכ"ל וקציני צה"ל, על רקע הביקורות שהטיחו בו שרים, ובראשם בצלאל סמוטריץ', בשל ההחלטה להכריז על סבב מינויים בצבא. "אני סומך על צה"ל ומפקדיו, מאחרון החיילים ועד ראש המטה הכללי של צה״ל", אמר במכינת "בני דוד" בעלי. "אני מאמין שהם מקבלים החלטות שקולות, אחראיות ומקצועיות״, הוסיף.
במסגרת ביקורו, פגש הנשיא בכ-300 מתלמידי המכינה הקדם צבאית, ששכלה 18 מבוגריה שנפלו מתחילת מלחמת חרבות ברזל בהגנה על הארץ. המכינה מזוהה מאוד עם סמוטריץ' ועם הציונות הדתית.
הנשיא פנה אל התלמידים: "אסור לנו, בשום אופן לחזור לימים שקדמו לשבת השחורה. אסור לנו לשוב למילים המשתלחות, לשנאה ולפילוג. אם יש משהו שנוכל להישבע בו לזכרם של הנופלים הוא שמותם לא היה לשווא. כמי שפוגש את כל חלקי העם במערכה הקשה אני מבקש לחזק מכאן את החיילים והמפקדים - שגם הלילה פעלו ועדיין פועלים בשעה זו, בעוז רוח בשיפא ובעוד אינספור זירות בדרום, בצפון ובאיו״ש", אמר.
עוד הוסיף: "האתגרים מולם אנו עומדים לא קטנו, למרות חודשי הלחימה הארוכים והמחיר הכבד, עדיין לא השבנו את אחינו ואחיותנו החטופים הביתה, עדיין לא ייבשנו את ביצת הטרור, עדיין לא חלפה סכנת ירי טילים מעזה. ללא אחדות ושיח מחבר אנחנו עלולים לפגוע בניצחון. כל ההקרבה והמסירות לא יספיקו אם לא נגלה אחדות - לא אחידות, אלא אחדות".
כמו כן, קיים הנשיא מפגש עם משפחות שכולות מהיישוב עלי. במפגש ביקש נשיא המדינה לחזק את ידיהן של המשפחות השכולות ולהדהד את מורשת הנופלים, שהקריבו חייהם למען המדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו