לאחר הזיג-זג בסוגיית הדחת נתניהו: יאיר לפיד מבהיר את עמדתו

יו"ר האופוזיציה טען שלשום שלא מחליפים ראש ממשלה בזמן מלחמה • למחרת הציג עמדה הפוכה, שלפיה יש להחליף את נתנהו באופן מיידי • הבוקר לפיד הסביר: "חיכינו 40 יום, אין יותר זמן - יש להקים ממשלה חדשה"

בשבועות האחרונים קורה היפוך מגמה
יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד. צילום: קוקו

יו"ר האופוזיציה, יאיר לפיד, הבהיר הבוקר (חמישי) את עמדתו בנוגע לממשלה הנוכחית, זאת לאחר שהציג תוך יממה אחת בלבד שתי דעות סותרות בנושא אחד. שלשום, אמר בראיון לגלי צה"ל שלא מחליפים ראש ממשלה וממשלה בזמן מלחמה, ואילו אתמול בראיון לחדשות 12 אמר את ההפך - שיש להחליף מיידית את נתניהו וממשלתו, ולהקים ממשלה חדשה.

לפיד צייץ הבוקר את דעתו בנושא, כאשר הוא דבק בעמדתו האחרונה. "אתמול בערוץ 12 הסברתי שהגיע הזמן – אנחנו צריכים להקים ממשלת שיקום לאומית. הליכוד יוביל אותה, נתניהו והקיצונים יוחלפו, מעל 90 ח"כים יהיו שותפים בקואליציה של ריפוי וחיבור מחדש. החוליה החלשה היא הממשלה, ובעיקר ראש הממשלה. הכספים הקואליציוניים ממשיכים לזרום, הטיפול במפונים ובנפגעים הוא כשלון מחפיר, איש לא טורח לסגור את משרדי הממשלה המיותרים, ההסברה היא אסון מתגלגל. 

רה"מ נתניהו, צילום: אי.אף.פי

"אני שומע את הקולות שאומרים זה לא הזמן. חיכינו 40 יום, אין יותר זמן. מה שאנחנו צריכים כבר עכשיו היא ממשלה שלא תעסוק בשום דבר מלבד ביטחון וכלכלה. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו בשנה הקרובה עוד מערכת בחירות שבה נמשיך לריב ולהסביר למה הצד השני הוא אסון".

"כולנו השתננו"

עוד כתב: "במקום זה עלינו להקים – בכנסת הנוכחית - ממשלה שתהיה ממוקדת בטיפול באזרח, לא בפוליטיקה. ממשלה יעילה והגונה, עם בסיס רחב ככל האפשר. ממשלה שעצם המבנה שלה יתחיל את יצירתו של חוזה ישראלי חדש. הליכוד, המפלגה הגדולה ביותר, תבחר מי צריך להוביל אותה. אנחנו נקבל את הבחירה ונלך לעבוד".

חרדים. "ראיתי את אנשי זק"א ותרומתם", צילום: גדעון מרקוביץ'

על שילוב חרדים בממשלה שעליה הוא מדבר: "כשיצאתי אתמול מהאולפן שאלו אותי רבים על כך שאמרתי שהממשלה הזו צריכה להיות עם המפלגות החרדיות. הם הצביעו על כך שזה שינוי מן העבר. כן, כולנו השתנינו. פגשתי בשבועות האחרונים את אנשי זק"א ואת אנשי איחוד הצלה המופלאים, ראיתי את התורים של החרדים הצעירים בבקו"ם. מה שהיה כבר לא יהיה".

לפיד סיכם: "ניצור סדר עדיפויות לאומי שיתמקד בכלכלה ובחינוך. בנייתו של צבא שיתאים לצרכי הביטחון החדשים. שיקום מעמדה של ישראל בעולם. הבאתם לארץ של מיליון יהודים וישראלים לשעבר.עבודה גדולה לפנינו. משימות כבירות שנוכל לבצע אותן רק אם נשים מאחורינו את מריבות העבר ונעבוד יחד, כולנו, למען ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר