שר בכיר על אמירת בן גביר: הנזק לא גדול, הקהילה הבינלאומית רואה בו דמות לא לגיטימית - שהשפעתה שולית

בעקבות דבריו של השר לביטחון לאומי כי "הזכות שלי להסתובב ביהודה ושומרון יותר חשובה מזכות התנועה של הערבים", נמתחה ביקורת רבה בקואליציה בסוף השבוע • בן גביר: "לא חוזר בי, אנשי השמאל שמפיצים פייק ניוז - תתביישו לכם, אתם אלה שפוגעים בעם היהודי" • נראה כי רה"מ נתניהו, ששתי הזדמנויות גדולות עבורו עומדות על הפרק בדמות הסכם עם סעודיה ופגישה עם ביידן, צריך תחילה לבלום כל פרובוקציה מבית המדרש של שריו

השר בן גביר . צילום: אורן בן חקון

בממשלה מתחו בסוף השבוע ביקורת על דבריו של השר איתמר בן גביר כי "הזכות שלי להסתובב ביהודה ושומרון יותר חשובה מזכות התנועה של הערבים", ובמקביל להבהרה בשפה האנגלית שהוציא רה"מ נתניהו, המעיטו מחשיבות דבריו.

שר בכיר אמר ל"ישראל היום" כי "הנזק מדבריו של בן גביר לא גדול מכיוון שמרבית הקהילה הבינלאומית לא רואה בו לכתחילה דמות לגיטימית. בן גביר עושה טעות. במקום לחתור לקונצנזוס, הוא ממשיך לעשות טעויות ולייצר כאוס סביבו". 

כזכור, ארגון ה-BDS צייץ בסוף השבוע את דבריו של בן גביר מתוך אותו ראיון שנתן ליונית לוי בחדשות 12.

נתניהו ובן גביר, צילום: אורן בן חקון

הערב הגיב בן גביר לביקורת הציבורית, ובפרט לביקורת שנשמעה באולפן שישי בחדשות 12 תחת הכותרת "קפץ לו הבן גביר", ואמר: "ההיפך. קפצה לי הזכות לחיים על פני חופש התנועה! קפצה לי ציונות על פני bds, ותמיד תקפוץ לי האמת מול השקרים והפייק ניוז".

עוד הוסיף ואמר בן גביר: "לא רק שאני לא חוזר בי מהדברים, אלא אני אומר אותם עוד פעם - הזכות שלנו לחזור הביתה בשלום, להסתובב ברחבי יו"ש ולא להירצח - גוברת על הזכות של תושבי הרשות הפלשתינית לחופש התנועה. אגב, כך זה במשפט הבינלאומי, כך זה בפסקי הדין של ביהמ"ש העליון - הזכות לחיים גוברת על הזכות לחופש תנועה. ואני אומר לאותם אנשי שמאל שמפיצים פייק ניוז, לאותם פוליטיקאים קטנים שרצים לארה"ב, שרצים לאירופה - תתביישו לכם, אתם אלה שפוגעים בעם היהודי. אני אמשיך בשלי".

ההזדמנויות של נתניהו

התנהלותו של בן גביר, שהובילה את נתניהו (ולא בפעם הראשונה) להוציא הבהרה, בעייתית עבור ראש הממשלה בתקופה זו באופן רחב מהרגיל.

שתי הזדמנויות גדולות עבור נתניהו עומדות על הפרק - ההסכם עם סעודיה, שגורמים בישראל טוענים כי חלון הזמן שלו הוא חצי שנה מהיום, וכן הפגישה בבית הלבן שצפויה לצאת לפועל בספטמבר. כדי שאלו אכן יתרחשו, צריך רה"מ להשאיר את הקהילה הבינלאומית ובעיקר את ארה"ב מחוץ לענייניה הפנימיים של ישראל, קרי – לבלום כל פרובוקציה מבית המדרש של שריו וממשלתו.

בן גביר: מי שנבחר צריך להכתיב מדיניות // צילום: המשרד לביטחון לאומי

את אחד המכשולים העיקריים כבר הסיר נתניהו כאשר הבהיר לקואליציה שחוק הגיוס יקדים את העיסוק בחוקי הרפורמה המשפטית. כלומר, עד לתום מושב החורף. כך נתניהו יקבל כר נקי לפעולות שהוא מתכנן בזירה הבינלאומית. זו הסיבה ששר המשפטים לוין מנצל את השבועות האחרונים כדי לנסות ולייצר קונצנזוס פנימי בקואליציה סביב החוק לשינוי הוועדה לבחירת שופטים, זו תהיה הדרך היחידה שבה הרפורמה, או מה שנותר ממנה, תשוב אל שולחן הדיונים של הכנסת, וגם זה בשלב מאוחר יותר לקראת האביב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר