ליברמן מגיב לראיון של השר פרוש ב"ישראל היום": "העסקנים החרדים דואגים שהציבור שבחר בהם לא ירכוש השכלה ומקצוע"

יו"ר ישראל ביתנו תקף בחשבון הטוויטר שלו את מאיר פרוש, בעקבות הדברים שאמר השר בראיון למוסף "ישראל השבוע" : "הציבור החרדי ימשיך לחיות חיי עוני ותלות בקצבאות ונדבות שמביאים לו אותם עסקנים" • בראיון התייחס השר לירושלים ומורשת ישראל גם לחוק הגיוס: "בהסכם הקואליציוני חתמנו על חוק יסוד: לימוד תורה ופסקת התגברות, זאת נקודת המוצא שלי"

ליברמן. לזרוק את החרדים עם מריצה למזבלה. צילום: אורן בן חקון

ח"כ אביגדור ליברמן תקף הבוקר (שישי) את השר מאיר פרוש בעקבות דבריו ל"ישראל היום", שלפיהם "רק מלחמה גרעינית תעצור את חוק הגיוס בכנסת". 

יו"ר ישראל ביתנו צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "העסקנים החרדים דואגים שהציבור שבחר בהם לא ירכוש השכלה ומקצוע, לא יעבוד וימשיך לחיות חיי עוני ותלות בקצבאות ונדבות שמביאים לו אותם עסקנים".

"לי יש הסכם קואליציוני". השר מאיר פרוש, צילום: אורן בן חקון

השר לירושלים ומורשת ישראל אמר בראיון נרחב למוסף "ישראל השבוע" כי "המדינה מתבוססת בסוגיית הגיוס, בכל פעם בנוסח כזה או אחר, וכולם יודעים שאף אחד, אף ראש ממשלה, ולא משנה מאיזה צד, לא יבוא ויגיד לנו שצריך לגייס את כל בחורי הישיבות. אין דבר כזה. כולם מבינים שצריך לתת את האפשרות הזאת, אחרי שבשואה נחרבו כל מרכזי הישיבות. אנחנו דורשים שמי שיושב ולומד זכאי ללמוד - תורתו אומנתו - והוא צריך לקבל דחיית גיוס, ושהחוק לא יוכל להיפגע על ידי בג"ץ". 

השר פרוש התייחס בראיון גם לעניין צמצום עילת הסבירות ופיסקת ההתגברות: "לי יש הסכם קואליציוני. כולם חתמו על חוק יסוד: לימוד תורה ופסקת התגברות. זו נקודת המוצא שלי. כל מי שרוצה להפחית, הוא זה שצריך להציע. הדרישה הזאת לא חדשה, זה גם הופיע בהסכם הקואליציוני שלנו עם הליכוד לפני תשע שנים. מה אתה רוצה - שאגיש לנתניהו עכשיו את החשבון בעיתון?"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר