כתב אישום נגד המפגינה שתקפה את השר דיכטר עם דגל במהלך הפגנה

המקרה אירע לפני כ-4 חודשים בזמן שהשר יצא מכנס • המפגינה שהחזיקה בידה דגל הכתה בשר מתוך המולת מפגינים • בנוסף גבר שהפגין לצדה בעט ברכבו של השר • השניים יואשמו בתקיפת עובד ציבור ובניסיון חבלה

מפגינה מנסה להכות את השר דיכטר ביציאה מהכנס

4 חודשים לאחר ששר החקלאות אבי דיכטר (ליכוד), הותקף לאחר שיצא מכנס בו שהה להפגנה שהתקיימה ברחוב - כתב אישום הוגש נגד מפגינה ומפגין בגין תקיפת עובד ציבור וחבלה במזיד.

על פי כתב האישום, בשעות הבוקר התקיים באולם אווניו באיירפורט סיטי אירוע של משרד החקלאות בהשתתפות השר לכלכלה ניר ברקת והשר לחקלאות, אבי דיכטר.

מפגינה פוגעת בראשו של השר דיכטר באמצעות דגל ישראל, צילום: ללא קרדיט

בשעה 07:00 ההלה במקום מחאה על רקע הרפורמה המשפטית בהשתתפות כ-500 מפגינים, ביניהם הנאשמים, שחסמו את צירי התנועה מספר פעמים כך שנוצרו פקקי ענק. בסביבות השעה 10:00 עברו המפגינים לכניסה האחורית לאולם "אווניו" לקראת יציאתו של השר דיכטר. 

בעיטה ברכב ונשיכה למאבטח השר

בשעה 10:15 יצא מהמקום רכב, אותו מיד הקיפו עשרות מפגינים שניסו להגיע למגע עם הרכב, ביניהם הנאשם שבעט ברכב בחוזקה ומיד החל להימלט מהמקום. בתגובה לכך, ביקש חובב כהן, ראש אבטחת אישים של יחידת מגן במשרד ראש הממשלה לתפוס את הנאשם ולמנוע בריחתו, הניח על כתפו את ידו השמאלית אך הנאשם נשך את המתלונן בפרק כף ידו.

לאחר מכן יצא השר דיכטר מהאולם ועשה דרכו לרכב. או אז, נצמדה הנאשמת לגדר שהפרידה בינה לבין השר, הניפה לעברו את הדגל בו אחזה אך לא פגעה וכשהניפה אותו שנית, פגעה בראשו של השר. מיד ובסמוך, רצה הנאשמת לרכב השר וחבטה באמצעות הדגל במכסה המנוע בעוצמה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר אז, כי הוא "מגנה בכל תוקף את תקיפתו של השר אבי דיכטר בידי פעילת שמאל, ודורש מראשי האופוזיציה להפסיק מייד את האנרכיה, האלימות וההסתה כלפי נבחרי ציבור. אני דורש מהמשטרה והפרקליטות לפעול מייד ובתקיפות נגד כל מי שמרים את ידו על נבחרי ציבור - לפני שיהיה מאוחר מדי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר