"חוק דרעי 2" הוגש היום (שני) לכנסת. על הצעת החוק חתומים כל חברי הקואליציה.
ערוץ הכנסת
לפי ההצעה, בית המשפט העליון לא יוכל לפסול שר בעילת סבירות, רק בעילת כשירות. במידה והחוק יעבור הוא יכשיר ארת דרכו של דרעי חזרה לתיקי הבריאות והפנים, ושולחן הקבינט.
"מינוי שרים על ידי ראש הממשלה ובאישורה של הכנסת, כמו גם ההחלטה על העברתם מכהונה, הן פעולות והכרעות המצויות ב"ליבת הפעילות הדמוקרטית", נכתב בהצעת החוק. "סוגית כהונת שרים בממשלה נדונה בפסיקה לאורך השנים, שהוסיפה תנאים נוספים על אלו שקבע הרשות המכוננת. וזאת במסגרת 'הלכת דרעי-פנחסי', אשר גרמה לחוסר ודאות במילוי רצון הבוחר ולעתים אף להכפפת רצון הבוחר לשיקול דעתו של בית המשפט.. על כן נדרשה הרשות המכוננת להבהיר כי בעניין זהות שרים, מינויים והעברתם מכהונה, בית המשפט לא יבחן את אופן הפעלת שיקול הדעת של הגורם הממנה, הממונה או המאשר – במעשה או במחדל".
הצעת החוק מציעה לתקן את חוק-יסוד: הממשלה, כך שיובהר כי בית המשפט, לרבות בג"ץ, לא מוסמך לקיים ביקורת שיפוטית על מינויים של שרים וזהותם, מכל עילה שהיא, למעט לעניין תנאי הכשירות שקבע המכונן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו