מערכת הבחירות רק יצאה לדרך, ובמפלגתו של אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו, כבר מכוונים לאחד התיקים המשמעותיים והנפיצים שיש בממשלה. גורמים במפלגה אומרים כי במו"מ הקואליציוני הבא הם ידרשו את תיק הפנים - תיק משמעותי במיוחד בכל הקשור לחיי היום-יום במדינת ישראל.
תיק הפנים חולש על תחומים רחבים וחשובים במיוחד, לשר הפנים יש שליטה משמעותית על כל מערכת השלטון המקומי ועל רישוי עסקים הכולל גם פתיחת עסקים בשבת. השר אחראי גם על מדיניות ההגירה באמצעות רשות האוכלוסין וההגירה וגם על כל הקשור למעמד האישי כמו תעודות זהות, אשרות כניסה ועוד.
ריאיון עם אביגדור ליברמן
"במשך יותר מדי זמן ויתרנו על התיק הזה", אומר גורם במפלגה, "כל השנים ש"ס החזיקה בו. אחריהם גם גדעון סער ועכשיו איילת שקד. כולם היו אנשים שמרנים. הגיע הזמן לפתוח את המשרד להחלטות אחרות. יש שם נושאים משמעותיים מאוד גם לבוחרים שלנו שאי אפשר להפקיר יותר. כל סוגיית פתיחת עסקים בשבת, רשות האוכלוסין וההגירה, אשרות כניסה, ועוד.
"לא ניתן לש"ס להחזיק יותר בתיק הזה ולעשות מה שבא להם", הוסיף הגורם. "יש אזרחים במדינה שרוצים לפתוח עסקים בשבת, ויש אנשים שצריך לאשר להם כניסה לארץ לפי קריטריונים אחרים. הגיע הזמן שאנחנו נקבל שם החלטות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו