"המחדל זועק לשמיים, שיחקו בחיי אנשים"

במשפחתו של הדייר השלישי ב"משען" בב"ש שנדבק בקורונה ונפטר, זועמים על העיכוב בבדיקות לנגיף במקום • קרוביו של הנפטר בברזילי לא יודעים כיצד נדבק

שלום מיכאל ג'קסון, דייר בית האבות משען שנפטר הלילה בבאר שבע

הדייר השלישי בבית האבות משען בבאר שבע שנפטר מסיבוכי קורונה: שלום מיכאל ג'קסון, בן 87, הלך לעולמו הלילה (חמישי) בבית החולים סורוקה בעיר. הוא הובהל לבית החולים רק אמש לאחר שאובחן כחיובי לקורונה - כשהוא במצב אנוש. ארבעה קשישים נוספים מהמחלקה הסיעודית מאושפזים בסורוקה.

כעת מתברר כי ג'קסון, תושב להבים, היה שותפו לחדר של אברהם ארושס ז"ל, הדייר הראשון מבית האבות משען שנפטר לאחר שנדבק בקורונה. אתי, בתו של ארושס, סיפרה כי לאחר שאביה חלה בנגיף הוא לא הועבר לבידוד. כנראה בשל כך גם ג'קסון נדבק.

עוד בנושא:

• חשש בקרב משפחותיהם של דיירי בית האבות משען בב"ש: "אנשים יצאו משם בתכריכים"

• מניין קורבנות הקורונה בישראל עלה ל-32: שישה חולים נוספים נפטרו

• זינוק במספר חולי הקורונה בבני ברק, בי-ם ובת"א

• צפירת הרגעה: "מחלות הרקע" לא מובילות בהכרח לאסון במקרה של הידבקות

שלושת הדיירים במשען שנפטרו, ככל הנראה, נדבקו בקורונה לאחר שאחת מהעובדות הסוציאליות בבית האבות נדבקה בעצמה בנגיף באירוע משפחתי שבו השתתפה. כעשרה מהדיירים הועברו לבידוד, למעלה מ-15 אנשי צוות נדבקו גם כן בנגיף - ורבים מהם הועברו לבידוד.

שלום מיכאל ג'קסון, דייר בית האבות משען שנפטר הלילה בבאר שבע
שלום מיכאל ג'קסון, דייר בית האבות משען שנפטר הלילה בבאר שבע

מאז תחילת השבוע זועמים בני המשפחות של הדיירים במשען על העיכוב בביצוע בדיקות קורונה במקום על ידי משרד הבריאות. לטענתם, אם היו נערכות בדיקות לדיירים בשלב מוקדם יותר, ניתן  היה לזהות את החולים ולהפרידם מיתר הדיירים הבריאים. 

רק אתמול, בעקבות לחץ בלתי פוסק של משפחות הדיירים והנהלת משען, הגיעה ניידת של מד"א לביצוע הבדיקות. בני משפחתו של ג'קסון טענו כי נלקחה ממנו בדיקה, אלא שמשרד הבריאות איבד אותה. אתמול, ככל הנראה בשל החמרה במצבו, נלקחה ממנו בדיקה נוספת והוא הועבר לסורוקה. רק לאחר שנפטר הגיעה תוצאה חיובית כי נדבק בנגיף.

אברהם ארושס ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה
אברהם ארושס ז"ל // צילום: באדיבות המשפחה

"המחדל זועק לשמיים", אמר קרוב משפחתו של ג'קסון. "שיחקו בחיים של אנשים, אנחנו לא יודעים את נפשנו מרוב צער וכאב. איך קורה דבר כזה? הרי היה ידוע שהוא ישב באותו שולחן עם אברהם ארושס. כאשר התברר שלארושס היה חום, הם הפרידו את השולחנות שלהם, וזאת במקום להכניס אותם לבידוד באופן מיידי".

אסתר חלילי, דיירת בבית האבות, סיפרה הבוקר: "תודה לאל, אני חיה ונושמת. המצב עגום מאוד. זה סיוט שלא רוצה להיגמר. בינתיים אני נושמת את האוויר הזה, והמצב באמת לא קל. כולי תקווה לראות ימים טובים יותר".

חנניה לוגסי, נפטר הבוקר בביה"ח ברזילי
חנניה לוגסי, נפטר הבוקר בביה"ח ברזילי

חולה קורונה נוסף שנפטר היום, הקורבן ה-32 בישראל, הוא חנניה לוגסי, אב לחמישה, בן 77 מאשקלון. קרוביו לא יודעים כיצד נדבק בנגיף. 

"הוא היחיד במשפחה שנבדק, ולאחר מכן כל בני המשפחה נכנסו לבידוד", סיפר קרוב משפחתו של לוגסי, שהיה פנסיונר של חברת עמיגור וסבל ממחלת רקע. "אין לנו הסבר איך הוא נדבק, כי הוא גם לא יצא מהבית הרבה. ייתכן שאולי נדבק בבית הכנסת, כי זה המקום היחידי שאליו הוא היה הולך. הוא היה אדם דתי, שקט ונעים הליכות. רבים בעיר הכירו אותו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר