אשדוד: תינוקת נפלה מקומה שנייה ונפצעה קשה

בת ה-5 חודשים סובלת מחבלה רב מערכתית • פרמדיק מד"א: "עוברי אורח סיפרו שנפלה מגובה של כ-6 מטרים" • המשטרה פתחה בחקירה

אמבולנס באשדוד (ארכיון) , צילום: לירון מולדובן

אירוע חריג התרחש היום (שלישי) באשדוד כשתינוקת בת כ-5 חודשים נפלה מקומה שנייה של בניין מגורים בעיר, ונפצעה באורח קשה. התינוקת ככל הנראה נפלה מחלון הדירה ובעקבות הפציעה הקשה, היא פונתה לבית החולים אסותא בעיר. שוטרי משטרת ישראל נמצאים במקום והחלו בבדיקת נסיבות המקרה, כשמחקירה ראשונית עולה שהילדה הייתה בידיים של האם, וכעת נבחן איך ומדוע נפלה.

במוקד 101 של מגן דוד אדום התקבל דיווח על האירוע בסמוך לשעה 18:00 אחר הצהריים, ובו דווח על פעוט או פעוטה שנפלו מגובה. בשל כך, חובשים ופרמדיקים של מד"א הוזנקו לזירת האירוע והעניקו טיפול רפואי לתינוקת כבת חמישה חודשים, ובהמשך כאמור, פינו אותה לבית החולים אסותא במצב קשה, כשהיא בהכרה מעורפלת עם חבלה רב מערכתית.

חובש רפואת חירום אליעזר שטיסל ופרמדיקית מד"א, יוליה פיסרבסקי שנכו בזירת האירוע סיפרו: "כשהגענו למקום ראינו תינוקת כבת 5 חודשים בזרועות אישה שרצה אלינו. היא הייתה עם חבלה רב מערכתית קשה, עוברי אורח סיפרו לנו כי הפעוטה נפלה מגובה של כ-6 מטרים. הענקנו לתינוקת טיפול רפואי מציל חיים שכלל חבישות וטיפול תרופתי ופינינו אותה במהירות לבית החולים שמצבה מוגדר קשה, אך יציב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר