"האחריות למלחמה בפשיעה החקלאית תוטל על משמר הגבול"

בכנס וירטואלי שייערך היום בהפקת "ישראל היום", צפוי השר לביטחון הפנים להודיע על הקצאת יחידות של מג"ב לטיפול בנושא • אוחנה: "משפחות נהרסו וסבל רב נגרם, המהלך הזה יביא בשורה גדולה"

כלים חקלאיים שרופים בקיבוץ אשדות יעקב // צילום: גיל אליהו - ג'יני // כלים חקלאיים שרופים בקיבוץ אשדות יעקב

היום (שני) ייערך כנס ראשון מסוגו, שיעסוק בפשיעה החקלאית בנגב ובגליל, ואגב כך במה שמכונה "אתגר המשילות" באזורים אלה ובאחרים. האירוע מתקיים בהובלת "ישראל היום", ארגון "השומר החדש" והתאחדות האיכרים בנושא המאבק בפשיעה בישראל. הכנס, שישודר באופן וירטואלי, יארח שרים, חברי כנסת, ראשי מועצות ופעילים חברתיים.

השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה גילה אתמול ל"ישראל היום", כי בכוונתו להודיע על תוכנית להקצאת יחידות משמר הגבול למאבק בפשיעה החקלאית. מדובר באחד המענים למה שכבר הוגדר כ"מכת מדינה", וחלק מסל פעולות שבכוונתו ליישם.

ההחלטה מגיעה לאחר שב־2017 החליט המפכ"ל הקודם, רנ"צ רוני אלשיך, להפקיע את האחריות לנושא הזה ממג"ב, ולהכפיפה לתחנות המשטרה המקומיות. אלא שהמהלך לא הביא לתוצאות המצופות בשטח, כפי שעלה גם ממשוב שהגיע מראשי מועצות ומגורמים אחרים בשטח מאז השינוי.

השר אמיר אוחנה // צילום: קוקו
השר אמיר אוחנה // צילום: קוקו


"את המאבק בטרור החקלאי ובפשיעה במרחב הכפרי אני מלווה במשך שנים עוד כחבר כנסת", אומר השר אוחנה. לדבריו, "משפחות נהרסו וסבל רב נגרם כתוצאה מהפשיעה הזאת, והמהלך הזה יביא בשורה גדולה בתחום".

גם היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, צפוי לסקור בכנס שינויים שמבצע מערך התביעה להתמודדות עם התופעה. בשיחה מקדימה עם "ישראל היום" מבהיר מנדלבליט שבכוונתו להציג את פעילותו של "צוות־על להתמודדות עם הפשיעה החמורה" שהוקם במשרד המשפטים.

המשרד, לדבריו, מקדם בימים אלו שינוי בתפיסת האכיפה שכולל "אכיפה יזומה", שנועדה לפגוע במוסדות הכלכליים של מי שמוגדרים כמחוללי פשיעה. כמו כן, מתוכננת אכיפה משולבת מבחינה משפטית, שמפעילה שילוב של כלים מתחומים משפטיים שונים, כמו תעבורה ומסים, שנועדו לאפשר כלים אפקטיביים יותר להתמודדות מול פשיעה מאורגנת. טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר