סמ"ר חוסאם סג'ייר הוא מתנדב המשטרה שנדרס הבוקר (שלישי) למוות באירוע הדריסה בנהריה, שבו נפצע באורח בינוני-קשה שוטר שעמד בסמוך אליו, כך הותר לפרסום.
סג'ייר הותיר אחריו אישה, שני ילדים, הורים, אח ושתי אחיות. טרם נקבעו מועד ומקום הלווייתו.
בהמשך פרסמה המשטרה כי היא הסירה את החשד שמדובר בפיגוע על רקע לאומני, ועדכנה גם כי החשוד בדריסה יובא בצאת החג לדיון בבית המשפט להארכת מעצרו. החשוד הכחיש בחקירתו כי היו עימו אנשים נוספים ברכב וטען כי היה לבדו.
לפי המשטרה, סג'ייר והשוטר שנפצע עימו נקראו לטפל באירוע באתר בנייה ברחוב העלייה בעיר. כשהשניים ביקשו לבדוק אישורי עבודה ושהייה של פועלים במקום, הגיח רכב שדרס אותם. סג'ייר התגייס למערך המתנדבים של המשטרה ב-2016, ושירת בתחנת נהריה עד מותו.
המפכ"ל קובי שבתאי סייר בזירת הדריסה בנהריה, ובהמשך הגיע אל המרכז הרפואי לגליל בעיר, שם ביקר את השוטר שנפצע בתקרית – ואמר כי השב"כ הצטרף לחקירת האירוע: "אנו מתייחסים לדריסה במלוא החומרה ואוספים את כל הנתונים כדי לקבל את תמונת המצב האמיתית. נותר עוד לפרוק את מצלמת הגוף שחוברה אליו ולקיים פעולות נוספות. כרגע, הדבר החשוב ביותר עבורנו הוא מצבו הבריאותי (של השוטר, ד"ס), עד שנעמיד אותו על הרגליים ונחזיר אותו לשירות".
השר לביטחון הפנים עמר בר-לב הגיב גם הוא על התקרית, ואמר כי על מותו של סג'ייר כי "הלב נשבר". הוא הוסיף כי "לא ננוח עד שנתפוס את המפגעים כולם".
הלב נשבר למשמע הידיעה הקשה על מותו של סמ״ר חוסאם סג׳ייר ז״ל, מתנדב במשטרת ישראל מהכפר ירכא שנדרס הבוקר למוות שעה שעמד על משמרתו.
אני משתתף בצערם של אישתו רנין, שני ילדיו ומשפחתו.
לא ננוח עד שנתפוס את המפגעים כולם— עמר בר-לב (@omerbarlev) September 21, 2021
ח"כ פטין מולא מהליכוד הגיב על מותו של סג'ייר, בן 32 במותו, באומרו כי סג'ייר והשוטר שנפצע הם שכנים שלו לכפר ירכא. "מדובר באזרחים דרוזים טובים ונאמנים. אני יודע שזה חג כרגע אצלכם, אחיי היהודים, אך בעודי בדרך להלוויה של המתנדב, אני מבקש מכם להצטרף אלינו לתפילות לשלומו ובריאותו של השוטר שנפצע".
המתנדב שנהרג והשוטר שנפצע מהאירוע הדריסה מלפני שעה הם שכניי בירכא, אזרחים דרוזים טובים ונאמנים.
בדרכי להלוויה של המתנדב, אני מבקש מכולכם להתפלל לשלומו ובריאותו של השוטר שנפצע.
— פטין מולא - Fateen Mulla (@FateenMulla) September 21, 2021
גם ח"כ יעל רון בן משה (כחול לבן) הגיבה על הדריסה באמצעות ציוץ שפרסמה בחשבון הטוויטר שלה: "רצח בזרזיר, רצח בחתונה בטייבה, ועכשיו דריסת שוטרים בנהריה. אל תגידו שאין קשר בין המקרים, הכל קשור להיעדר משילות ומעמד המשטרה והשוטרים. מאחלת איחולי החלמה לפצועים".
בציוץ נוסף שפרסמה לאחר שהותר לפרסום שמו של סג'ייר, היא הוסיפה: "חוסאם התנדב במשטרת ישראל ולא חזר ממשמרתו. עצוב כל כך. תנחומים למשפחתו. ממשיכים להתפלל למען בריאותו של השוטר הנוסף שנפגע".
ראש עיריית נהריה, רונן מרלי, הגיבה לאירוע הדריסה: "אני מאחל החלמה מהירה לשוטר הפצוע ומבקש להשתתף בצער המשפחה של חוסאם, מתנדב המשטרה שנהרג. אני סומך על משטרת ישראל שתמצה את החקירה ותגיע למסקנות שלה. אני מקווה שיתפסו את כל המעורבים בדבר כמה שיותר מהר".
אלון, תושב העיר שהיה עד לאירוע, סיפר ל"ישראל היום": "שמעתי מהחלון צעקות ורעשים חריגים מאזור אתר הבנייה. כשהבטתי החוצה, ראיתי את שני השוטרים באתר הבנייה – ואז הגיח במהירות רכב גדול שפגע בהם והמשיך לדרוס אותם גם כשהם היו על הרצפה. עד שהספקנו להבין שדורסים שוטרים, הרכב ומי שהיו בתוכו נמלטו מהמקום".
אלון הוסיף: "בתוך זמן קצר הגיעו כוחות הצלה ומשטרה, והבנו שאחד השוטרים מת ושהשני פצוע קשה. לא האמנו שמישהו מהם ייצא מאירוע כזה בחיים. מי שדרס אותם רצה לרצוח אותם, לא לפגוע בהם כי הם הפריעו לו לברוח".
עמותת "יוזמות אברהם" הגיבה גם היא על הדריסה: "כשאין מלחמה אמיתית בפשיעה, כל הגבולות נפרצים – ואלה התוצאות. דריסת מתנדב המשטרה בידי אזרח ערבי היא אירוע חמור מאין כמוהו, שמצטרף לירי על ביתו של ניצב חכרוש לפני כשבועיים. אירועים מסוג זה מראים שגם המשטרה היא מטרה לפושעים ולארגוני הפשיעה. נכון שהאמון במשטרה נפגע רבות בשנים האחרונות, אך חשוב לזכור שהמשטרה היא היחידה שיכולה להחזיר את הביטחון האישי ליישובים ולשכונות הערביות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו