שורדי שבי ונציגי משפחות חטופים ביקרו היום (רביעי) בבונדסטאג, הפרלנט הגרמני. במסגרת הביקור, שמעו נציגים ממפלגות הפרלמנט את עדויותיהם של בני המשפחה ושורדי השבי. לאחר מכן, פגשו משתתפי המשלחת את נשיא גרמניה, פרנק-ואלטר שטיינמאייר.
המשלחת כללה את שורדי השבי אוהד ורז בן עמי, ונציגי משפחות החטופים לירן ברמן, שחר אהל, שלומית וכוכב לוינסון ואלון נמרודי.
אוהד בן עמי, ששרד 491 יום בשבי חמאס, נשא דברים: "ב-491 ימי השבי לא ראינו אף אחד. עכשיו חלפו כבר 536 ימים ולא ראו אף אחד מהצלב האדום! מדובר בארגון בינלאומי ומישהו מטעמו צריך לראות את 59 החטופים שעדיין מוחזקים בעזה ולדווח לעולם על מצבם.
שורד השבי אוהד בן עמי בפרלמנט הגרמני // מטה המשפחות להחזרת החטופים
"האם הם חיים? האם הם מתים? האם הם צריכים תרופות? האם מטפלים בהם?" תהה, וסיפר: "אתה נמצא שם למטה והם מפעילים עליך טרור פסיכולוגי: 'הממשלה שלך לא רוצה אותך', 'אתה כלום', 'כשנחליט אתה תמות', 'הצבא הישראלי שלכם רוצה אתכם מתים כדי לא לשלם את המחיר של עסקה'. ובמצב הזה אתה צריך לשמור על בריאותך הנפשית.
"זה מאוד קשה ואני דואג להם מאוד. אתם, גרמניה, המדינה הכי חזקה וגדולה באיחוד האירופי. יש לכם את הכוח ואני מבקש מכם לעזור לנו להשיב את כולם הביתה."
נשיא גרמניה אמר לחברי המשלחת כי שחרור החטופים הוא עדיפות עליונה בסדר העדיפויות של גרמניה, וכי גם הקואליציה הנבנית בימים אלו תדחוף לשחרור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו