בהמשך למחאות במשך השבוע האחרון על פיטוריו של ראש השב"כ רונן בר וישיבת הממשלה על הדחת היועמ"שית גלי בהרב מיארה, היום (ראשון) תתקיים מחאה מול הכנסת בירושלים בדרישה לעצירת ההדחות והחזרת החטופים. המוחים יחלו בשיירה שתצא ממחלף שפירים לכיוון ירושלים, שם יתקיימו בצהריים שורה של צעדי מחאה והפגנות במקביל לישיבת הממשלה שתחל ב-11:00.
עצרת המחאה בכיכר הבימה: "הרסת את המדינה ואנחנו נתקן"
אמש הגיעו רבים לעצרת מחאה נגד הממשלה ברחבת הבימה בתל אביב. ראש האופוזיציה יאיר לפיד נאם בעצרת והאשים את נתניהו כי הוא מנסה לדחוף למלחמת אחים. "אנחנו לא ניתן לזה לקרות. נלחם על המדינה, אבל לא ניתן להם להרוס את המדינה". עוד הוסיף לפיד כי המשק צריך לשבות, כולל בתי הספר. "אם אפשר לארגן מרד מיסים, נארגן מרד מיסים".
יו"ר מפלגת הדמוקרטים וסגן הרמטכ"ל לשעבר, יאיר גולן, קרא בעצרת המחאה המרכזית בכיכר הבימה למנהיגי האופוזיציה להתאחד תחת מסגרת אחת ואמר כי "ממשלה בישראל שמסרבת לציית לפסק-דין של בג״ץ - היא לא חוקית ומסוכנת", והוסיף: "נתניהו איננו מעל החוק. איש איננו מעל החוק. וממשלה שמסרבת לציית לחוק - היא ממשלה מסוכנת שחייבים לעצור אותה".
לאחר תום העצרת יצאו המונים לעבר דרך בגין בתל אביב, שם התקיימה מחאת משפחות חטופים, וכן לעבר מצודת זאב ברחוב קינג ג'ורג', שם אף הובערו צמיגים. במקביל, כאלף בני אדם מחו בירושלים, וצעדו לעבר כיכר פריז.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו