קובי סמרנו, אביו של יונתן סמרנו ז"ל שהוכרז כחלל שגופתנו מוחזקת בידי חמאס יצא היום (שלישי) נגד משפחות שמקדמות רק החזרת חטופים חיים, בהמשך לקמפיין שקורא לשחרור חטופים שהם אבות לילדים אותו מקדמת רבקה בוחבוט אשתו של אלקנה בוחבוט.
"בושה! חרפה שאין כדוגמתה! אנחנו רואים כאן בגידה מוחלטת בערכים הבסיסיים ביותר של המדינה – סלקציה בין חטופים על פי אזרחות! האם מדינת ישראל הפכה לשליח של ממשלות זרות? האם חיי יהודים במדינת היהודים הפכו לשיקול של נוחות דיפלומטית?", כתב סמרנו בפוסט ברשת החברתית אינסטגרם.
View this post on Instagram
"כל מי שמעז לקדם את הרעיון הנתעב הזה – שהוא יהודי מסוג א’ בגלל דרכון נוסף, ואחרים הם יהודים מסוג ב’ – חוצה קו אדום מסוכן. זו לא מדינה ריבונית אלא מדינה משועבדת ללחצים של זרים! כל חטוף צריך לחזור – בלי הבדל, בלי סינון, ובלי שאף אחד יכריע מי ראוי להצלה ומי יישאר להירקב בשבי! ההיסטוריה שפטה כבר את מי שהבחינו בין דם לדם – ואתם בדרך לשם!".
יונתן סמרנו נחטף מהמסיבה ברעים לשבי בעזה על ידי מחבל עובד אונר"א ברכב של הארגון. לאחר 58 ימים הודיע צה"ל למשפחתו כי נרצח בשבי. הוא נרצח בגיל 22 והותיר אחריו שני הורים ואח אחד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו