מרפאת השיניים בבארי שממנה ניהלו חברי כיתת הכוננות את הקרב תיהרס

החמ"ל המאולתר ממנו ניהלו חברי כיתת הכוננות קרבות קשים מול מחבלי החמאס ב-7 באוקטובר, עומד בפני הריסה, זאת במטרה לשקם את הקיבוץ • בקרב שנוהל בין היתר מתוך המרפאה נפלו שחר צמח, איתן חדד, גיל בויום, דני לוי ועמית מן ז"ל

הריסת מבנים בקיבוץ בארי כחלק מתוכנית השיקום (ארכיון). צילום: ללא קרדיט

מרפאת השיניים בקיבוץ בארי, ממנה ניהלו חברי כיתת הכוננות קרבות קשים ואמיצים מול מחבלי החמאס בשבע באוקטובר תיהרס על ידי הקיבוץ. בטבח בעוטף עזה ב-7 באוקטובר, המחבלים הגיעו גם לקיבוץ בארי, ממנו נחטף בין היתר האחים יוסי אלי שרעבי. בקרב אשר נוהל בין היתר מתוך מרפאת השיניים נפלו שחר צמח, איתן חדד, גיל בויום, דני לוי ועמית מן זיכרונם לברכה.

הריסת מבנים בקיבוץ בארי כחלק מתוכנית השיקום (ארכיון), צילום: ללא קרדיט

על פי עדויות, המערכה בחמ"ל הפצועים המאולתר שהקימו צוותי רפואה וחברי כיתת הכוננות מבארי במרפאת השיניים נמשכה שמונה שעות, ובסופה נערך בה טבח על ידי המחבלים. במשך שעות זעקו מי שהיו במרפאה כי יש פצועים קשה שחייבים פינוי מידי, אנשי כיתת הכוננות הגיעו למרפאה, שמרו על הפצועים והצוות וחיסלו מחבלים, בין היתר חיסלו מחבלים שהתקרבו באופנועים. סביב השעה 13:30 נגמרה התחמושת לחברי כיתת הכוננות וב-13:50 הגיעו המחבלים והתחילו לזרוק רימונים ולירות בפנים ורצחו את מי שהסתתר.

קיבוץ בארי אחרי 7 באוקטובר (ארכיון), צילום: לירן מולדובן

ההריסה תתבצע ביום שלישי הקרוב, לפני זה יתקיים טקס קצר בהשתתפות נציגי המשפחות השכולות וחברי בארי, בשעה 11:30 המרפאה תיהרס. בקיבץ בארי אמרו כי: "הריסה של מבנה זה תתקיים לאחר שחלקים ממנו הועברו לשימור והנצחה. המבנה ניצב במרכז הקיבוץ וכחלק מתהליך שיקום בארי יש לפנותו ולבנות מבנה חדש במקומו".

עמית מן, בת ה- 22, הייתה פראמדיקית שעבדה בקיבוץ ואף הכשירה תחתיה פראמדיקים. מתחילת האירוע בשבת בבוקר התכתבה עמית עם חברים ובני משפחה ותיארה באופן מצמרר את האירועים שהתחוללו בקיבוץ, את התקרבות המחבלים, את כניסתם למרפאה ולבסוף את הפגיעה בה ואת היריות ברגליה עד לסוף העצוב.

עמית מן ז"ל, צילום: באדיבות המשפחה

אחותה סיפרה: "ואז הודעה ממנה 'הם פה, הם במרפאה, אני לא חושבת שאצא מזה, אני אוהבת אתכם'. ואז אחרי דקות שמרגישות כמו נצח שהיא לא מגיבה, אני מנסה ניסיון נואש, מחייגת אליה, היא עונה לי בצרחות שירו בה ברגליים, שרצחו שם את כולם והיא אחרונה, שהם עליה!! אני שומעת יריות והשיחה מתנתקת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר