ראשי הרשויות ביהודה ושומרון פנו לאחרונה למנהל האזרחי ולאלוף פיקוד מרכז והציעו להעמיד לרשותם את מחלקות הקרקעות שלהם, על מנת לפעול באופן משמעותי הרבה יותר נגד הבנייה הבלתי חוקית שמתבצעת על ידי פלשתינים ביו"ש.
בשנה החולפת חלה האצה משמעותית באכיפה כנגד הבנייה הבלתי חוקית הפלשתינית, כשבין היתר נהרסים מבנים רבים שבעבר כוחות הביטחון היו נמנעים מאכיפה כלפיהם. אך יחד עם זאת, מדובר, עדיין, בטיפה בים, מכיוון שבשנים האחרונות בנו הפלשתינים אלפי מבנים לא חוקיים, כחלק מתוכנית פיאד.
לאחרונה נפגשו ראשי הרשויות ביו"ש עם אלוף פיקוד מרכז אבי בלוט ועם בכירי המנהל האזרחי, ובין היתר הציעו הצעה יוצאת דופן. מכיוון שהכוחות של המנהל האזרחי מוגבלים, אמרו, הם מוכנים להעמיד את מחלקות הקרקעות שלהם על מנת להאיץ משמעותית את האכיפה.
"אמרנו למנהל האזרחי ולאלוף שאנחנו מוכנים לתת להם את כל מחלקת הקרקעות שלנו, ושהם יפעילו אותם. לא רוצים שקל, תעשו את העבודה שלכם. ממחר – 40 ג'יפים ופקחים מכפילים את יחידת הפיקוח", אומר ראש מועצת הר חברון אלירם אזולאי.
מחלקות הקרקעות גדלו משמעותית בהובלת שרת ההתיישבות אורית סטרוק בשנתיים האחרונות. כפי שנחשף ב"ישראל היום", רק באוקטובר האחרון קיבלו המחלקות 35 מיליון שקלים, שיחולקו לפי גודל המועצות. יש כיום 45 סיירים בכל היישובים והמועצות, שסיפקו בשנה שעברה לא פחות מ־3,800 דיווחים על בנייה בלתי חוקית.
"אנחנו מוכנים לעשות כל מה שאנחנו יכולים כדי לשמור על השטח. יש כעת חלון הזדמנויות נדיר לגדוע את תוכנית פיאד", אומר אזולאי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו