נתניהו באירוע לציון 40 שנה למבצע משה: "כשראינו את אברה חובר לכוחותינו - כל המדינה עצרה מלכת"

ראש הממשלה נאם בטקס לציון מבצע העלייה לעולי אתיופיה • במסגרת הנאום התייחס להחזרתו של מנגיססטו, שהיה למעלה מעשור בשבי • "במשך השנים, לא אני ולא משפחתו, לא איבדנו תקווה. תמיד האמנו, תמיד דבקנו במטרה, וברוך השם הצלחנו"

אברה מנגיסטו נפגש עם משפחתו באיכילוב. צילום: מעיין טואף/לע"מ

אירוע לציון 40 שנה ל"מבצע משה" צוין הערב (שלישי) בבניני האומה בירושלים. האירוע נערך בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר העלייה והקליטה אופיר סופר, עולי מבצע משה ובני משפחותיהם ונציגי המוסד שהניהלו את המבצע.את הטקס מנחה התסריטאי והשחקן יוסי ואסה (נבסו), שעלה עם משפחתו לארץ בגיל 10 במבצע.

מבצע משה, צילום: משה שי

במהלך האירוע נאם ראש הממשלה:  "אחיי ואחיותי, בני ובנות הקהילה האתיופית, שעמוד האש של אהבת ציון כיון את דרכם לירושלים. אני מבקש להתייחס במיוחד למשפחות השכולות, אחיי ואחייותי למשפחת השכול, ולמשפחות הפצועים, גיבורי ישראל, מכובדי הרבים. זה מאוד מרגש להיות כאן. זו ממש היסטוריה חיה. השבוע האחרון זימן לכולנו עוד רגע מיוחד של התרגשות. לפני ימים אחדים החזרנו את אברה מנגיסטו במסגרת עסקת החטופים.

"במשך למעלה מעשור אברה היה שבוי בידי אויבינו, מפלצות האדם של החמאס ברצועת עזה. אנשי הטרור השפלים האלה סירבו פעם אחר פעם לשחרורו, אפילו שהכירו את הנסיבות שבעיתן הוא הגיע לעזה. גם לא מעט מבצעים שלנו להביא את המודיעין העלו חרס. הם פשוט סירבו. בזכות הלחץ הצבאי, ובגיבוי של הנשיא טראמפ השבנו חטופים רבים ואברה ביניהם".

נתניהו, צילום: רויטרס

"כשראינו את אברה חובר לכוחותינו ויוצא מאפלה לאורה, כל המדינה עצרה מלכת", אמר נתניהו. "המעגל נסגר. ואני חייב להגיד לכם, עבר בי רטט כביר במוצאי שבת. קיימתי שיחה מאוד חמה עם אברה ומשפחתו. יש רגעים שאתה פשוט מתרגש וכמעט לא מצליח לדבר, זה לא קורה לי הרבה, אבל זה קרה שם . במשך השנים, לא אני ולא הם, לא איבדנו תקווה. תמיד האמנו, תמיד דבקנו במטרה, וברוך השם הצלחנו. אברה שוב איתנו, ואנו נסייע לו ולייתר החטופים השבים ארצה להשתקם ולחזור לחיים כבני חורין במדינתנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר