מחכה לחברים שנותרו מאחור. אור לוי בכיכר החטופים. צילום: דוברות מטה המשפחות

שבוע לאחר ששוחרר מהשבי - אור לוי הגיע לכיכר החטופים: "אני חזק בשביל אשתי שאיננה"

אחרי 491 ימים בשבי, ושבוע אחרי שחזר לישראל - לוי ביקר בכיכר לראשונה • הוא אחז בתמונות של החברים שהיו איתו בשבי ונשארו מאחור • סיפר על ההבטחה שנתן לאשתו ועל המאבק למען שחרור החטופים שנותרו בעזה • "התקווה מתה אחרונה, יש לי עוד אחים ואחיות בתופת – הזמן שלהם אוזל"

[object Object]

לראשונה בכיכר החטופים: שבוע לאחר ששוחרר מהשבי בעזה, אור לוי שיתף היום (שישי) בתחושותיו אחרי חזרתו לישראל, על הקושי בעיבוד המציאות שנכפתה עליו ב-491 הימים שבהם היה כלוא - ועל הדאגה לחטופים שנשארו מאחור.

"אני אולי כאן, אבל יש לי עוד אחים ואחיות בתופת של עזה", אמר לוי. לחברים שהיו איתו במהלך שהותו בשבי, אלון אהל ואליה כהן, מסר: "אני מחכה לכם".

"פה כבר שבוע, שבוע מאז שנולדתי מחדש, מנסה לעכל קצת את מה שקרה ב-491 הימים שפספסתי, לנסות להבין מה התרחש פה במדינה בזמן הזה.

"בזמן שלי בעזה לא ידעתי אם אשתי בין החיים או לא". אור לוי ואשתו עינב ז"ל, שנרצחה במיגונית המוות, צילום: באדיבות המשפחה

"ביקרתי היום בכיכר לראשונה, התעקשתי על זה למרות התנגדות של המשפחה והרופאים, היה לי חשוב להבין כל מה שעשיתם וממשיכים לעשות, לראות את העבודה המרגשת שכל כך לא מובנת מאליה.

"בזמן שלי בעזה לא ידעתי אם אשתי בין החיים או לא, בשורה כל כך קשה שקיבלתי כשחזרתי. אבל הבטחתי לה בכל יום שהייתי שם שאני אמשיך ואהיה חזק בשבילה ובשביל המתנה הכי גדולה שהיא נתנה לי בחיים – מוגי.

"אהיה חזק בשבילה ובשביל המתנה הכי גדולה שהיא נתנה לי בחיים – מוגי". אור ובנו, אלמוג, צילום: ללא

בהמשך דבריו, הודה לעם ישראל על פועלו: "אני אולי כאן, אבל יש לי עוד אחים ואחיות רבים בתופת של עזה, והזמן שלהם אוזל. אני בטוח שכל העבודה שכולם עשו עזרה לנו לחזור לחיק המשפחה שלנו, עזרה לי לחזור למוגי שלי.

"אני רוצה להודות לכולם על כל העזרה והתמיכה, על העזרה למשפחה, על זה שלא ויתרתם לרגע, זה באמת לא מובן מאליו, ואני באמת מרגיש שיש לכולכם חלק בזה שקיבלתי את חיי בחזרה.

התקווה מתה אחרונה. אלון ואליה, אני מחכה לכם. את כולם! עכשיו!"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו