החטופים המשוחררים אוהד בן עמי, אור לוי ואלי שרעבי הגיעו בשעות הצהריים (שבת) לנקודת הקליטה ברעים, שם פגשו את בני משפחותיהם, לאחר 491 ימים בשבי חמאס. לאחר שעברו הערכה ראשונית במתחם של צה"ל ברעים, הם מועברים לטיפול רפואי בבתי החולים איכילוב ושיבא תל השומר, ושם יפגשו את שאר בני המשפחה.
אור לוי נחת בבית החולים שיבא תל השומר.
"אתה הכי חזק בעולם!": השיחה הראשונה של אלה בן עמי עם אבא
"אתה הכי חזק בעולם!": השיחה הראשונה של אלה בן עמי עם אוהד// דובר צה"ל
"זה נגמר, נשמה שלי": תיעוד המפגש של אור לוי עם משפחתו
תיעוד המפגש של אור לוי עם משפחתו
תיעוד של אוהד בן-עמי ואור לוי עוברים לידי כוחות צה"ל // דובר צה"ל
יולי, אלה ונטלי, בנותיו של אוהד בן עמי שוחחו איתו בטלפון וממתינות לפגוש אותו בביה״ח איכילוב. הן ביקשו למסור: ״אבא יצא מהתופת, ניתן לראות את הזוועות שעבר שם על פניו, אבל אנחנו חזקות בשבילו כאן והוא חזק בשבילנו ובקרוב נתחבק איתו. קיבלנו את אבא בחזרה. עכשיו אסור להפסיק עד החטוף האחרון״.
מתאם השבויים והנעדרים גל הירש הגיב למצב הבריאותי הרעוע בו שבו החטופים ואמר: "לא נעבור על זה בשתיקה, המסר עבר למתווכת".
- רגעי ההלם: כך נראים החטופים שחזרו לפני ואחרי
- "הוא מגיע חזרה לעולם לא פשוט": משפחת שרעבי מצפה לשיקום - וכואבת את התמונות הקשות
- "הרגשות מעורבים": משפחתו של אור לוי התכנסה במטה החטופים לצפות בשחרורו
תיעוד של משפחותיהם של אוהד בן-עמי, אור לוי ואליהו שרעבי צופות במעבר השבים לידי כוח צה"ל בנקודת הקליטה הראשונית // דובר צה"ל
אור, אוהד ואלי הועברו מחמאס לידי הצלב האדום ב"טקס" ציני על במה שהוקמה בדיר אל-בלח לעיני מחבלים. הם נראו כחושים, רזים וחיוורים והתקשו ללכת. על הבמה שם הוכרחו בין השאר לדבר בעברית.
לאחר ההעברה לידי אנשי הצלב האדום, השלושה הועברו לידי כוח צה"ל שחצה עמם לעבר שטח ישראל ונקודת הקליטה הראשונית בעוטף. משפחותיהם של המשוחררים, בני משפחות חטופים והמונים בישראל צפו בנשימה עצורה בשלושה לכל אורך השחרור.
במערכת הבריאות הביעו דאגה ממצבם הגופני של אוהד, אלי ואור ששבו וחוששים מתמודדות עם מצבים קשים עוד יותר בפעימות הבאות. אם עד כה דווח כי השבים הנקלטים בבתי החולים מתאחדים קודם כל עם המשפחות, כשהבדיקות הרפואיות נדחו לעיתים יום ואף יומיים - זה לא המצב שצפוי כעת, לאור מה שנראה כמצב רפואי קשה ומורכב יותר.
כל השבים, עוד בעסקה הראשונה לפני יותר משנה סבלו מתת תזונה, שהגיעה אפילו לאובדן של כ-30% ממשקל הגוף. התזונה של החטופים התבססה בעיקר על פחמימות, כאשר אצל שבים קודמים גם אם המשקל לא נפגע, נפגעה מסת השריר. אצל שלושת השבים כעת היא ניכרת יותר לעין. הסכנה העיקרית בתת תזונה כזו היא אובדן של מסת שריר כולל של שריר הלב, שרירי הנשימה ומערכת העיכול. במקרה הנוכחי נראה גם כי יש השלכות בריאותיות של העדר חשיפה לאור. גורמים רפואיים אף ציינו כי התמונות הן "כמו ממחנה ריכוז".
אחיו של אור לוי מניח את הכדור והציורים של אלמוג בנו של אור בנקודת הקליטה הראשונית // דובר צה"ל
משפחתו של אור לוי נערכה למפגש המחודש בין החטוף ששב לבין בנו אלמוג בן השלוש, שלא ראה אותו יותר משנה. אחיו של אור הכין בנקודת הקליטה ברעים כדור ואת ציוריו של אלמוג, שהוכנו לכבוד יציאתו מהשבי.
בעקבות התמונות הקשות של החטופים המשוחררים, ראש הממשלה בנימין נתניהו הוציא הודעה מוושינגטון לפיה הנחה "לא לעבור לסדר היום" על המראות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו