בלב קריית מלאכי, בנקודה בלתי צפויה במפת הקולינריה הישראלית, מגיש השף אלירן בוסקילה במסעדת "פיצה 29" יצירה קולינרית יוצאת דופן - הפיצה היקרה בישראל במחיר של 235 שקלים.
את הפיצה היוקרתית מוביל רוטב שמנת עשיר, המשתלב בהרמוניה עם תפוחי אדמה מובחרים וגבינת ריקוטה עם כמהין המוטמעת בקראסט עצמו - מהלך קולינרי נועז ומפתיע.
השכבות הבאות מציגות מופע טעמים מורכב: מוצרלה, קרם דלעת ערמונים מעודן וקרם ארטישוק ירושלמי, המתכתבים עם טפנד עגבניות מיובשות. את היצירה מעטרים אורגנו טרי, גרידת לימון מרעננת, שקדים קלויים, ומעל הכל גבינת בוראטה קרמית. כל אלה נאפים בטאבון בטמפרטורה של 380-400 מעלות.
"דווקא ממקומות שאינם מוערכים מבחינה קולינרית אפשר לצמוח ובעצם להפוך את זה עכשיו למשהו אחר", מסביר בוסקילה את החזון שעומד מאחורי היצירה היוקרתית. ההצלחה לא איחרה לבוא, כפי שמעיד השף: "אין אחד שלא אמר לי שזה שווה את הכסף".
אז מה הטעם של הפיצה הכי יקרה בישראל?
הפיצה מציגה מארג טעמים מורכב ומתוחכם, כאשר כל ביס חושף רובד חדש של טעמים וניואנסים. השילוב המפתיע של הכמהין בקראסט עצמו מוסיף עומק ומורכבות, בעוד שהמפגש בין קרם הדלעת-ערמונים לארטישוק הירושלמי יוצר הרמוניה מושלמת. הבוראטה הקרמית מעניקה מרקם עשיר, והשקדים הקלויים מוסיפים טקסטורה מענגת. גרידת הלימון והאורגנו הטרי מעניקים רעננות ואיזון לעושר הטעמים.
במסעדה מדגישים כי יש מגוון של פיצות במחירים המתאימים לכל כיס. בוסקילה לקח ללא ספק סיכון מחושב כשהחליט לקחת מנה פשוטה שכולנו אוהבים ולתת לה טוויסט אחר לגמרי. האם לדעתכם זה שווה את זה? תגיבו לנו!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו