תושבי כפר עקב מצפון לירושלים הכריזו על שביתה שתיערך היום (ראשון), זאת בשל חסימות הכבישים וההגבלות מצד כוחות הביטחון באזור. על פי ההודעה של תושבי הכפר, ההחלטה הגיעה עקב ״סגירת הכבישים הראשיים ע״י הצבא והמשך מדיניות הדחיקה והאפליה לשוליים של יישובים ערביים, שלא מאפשרת לנו להגיע בכבוד למקומות עבודתנו, ואנו נאלצים מדי יום להתמודד עם תנאים לא הוגנים שמשבשים את חיינו ופוגעים בפרנסתנו״.
עוד נכתב בהודעה שפורסמה בקרב התושבים כי ״סגירת הכבישים והמצור על המקום לא רק מעכבים את התנועה היום-יומית, אלא גם משקפים מאבק מתמשך על זכויותינו הבסיסיות כאזרחים וכשותפים בארץ זו. לא נסכים לשתוק בזמן שזכויותינו לנוע, לעבוד ולחיות חופשיות מופרות״.
בתוך כך, היום (ראשון) בשעה 13:00 תושבי הכפר סילוואן במזרח ירושלים עתידים להגיע לרחבת כיכר ספרא מתחת לבניין העירייה בירושלים, שם יפגינו על אותן חסימות כבישים המבוצעות ע״י כוחות הביטחון, בכפר וביישובים הסמוכים לו.
مشاهد من استقبال الأسير المقدسي المحرر أشرف زغير في كفر عقب ، يذكر أنه محكوم بالمؤبد 6 مرات وستين عاماً، وقد أفرج عنه اليوم ضمن صفقة طوفان الأحرار pic.twitter.com/XyirBYGtTf
— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) January 25, 2025
בשל השביתה בכפר עקב, הרשות הארצית לתחבורה ציבורית עדכנה כי נרשם מחסור בהתייצבות חלק מהנהגים במרחב הבירה. לפיכך, שיבושים בתחבורה הציבורית באזור צפויים לאורך כל היום; הרכבת הקלה בעיר עתידה לפעול כסדרה.
המחאה לא עסקה רק בחסימות הכבישים בכפר עקב בשל הצרכים הביטחוניים עם שחרור האסירים מבתי הכלא, כפי שתוכנן תחילה, אלא התמקדה בנושא הריסת בתים בשכונת סילוואן במזרח העיר. התושבים מחו מול בניין העירייה ואמרו כי זאת מבצעת "טיהור אתני" תוך כדי שהיא בונה את אתר "גן המלך", שבעקבות בנייתו החלו בעירייה בשנה החולפת להרוס בתים באזור. "לא לגזענות, לא לאפליה. אנחנו נשארים בירושלים, יותר טוב לעירייה ולכולם שנישאר בבתים שלנו", קראו. "אם לא נישאר בבתים שלנו, נישאר על ההריסות של הבתים שלנו. אנחנו לא עוזבים את ירושלים, צריך להבין את זה".
עם התקדמות המחאה, הגיע למקום גם סגן ראש העיר אריה קינג, שאמר למוחים כי בעירייה הציעו להם בעבר חלופה תכנונית שכוללת הריסה של חלק מהמבנים בלבד, במקום את כולם; בין המוחים לבין קינג התפתח עימות סביב הסוגייה.
בשיחה עם ״ישראל היום״ ציין קינג כי ״במשך כחצי יובל ערביי שכונת השילוח פלשו לשטח שמיועד לגן עירוני ובנו ללא רישיון. מדובר במקום בו כתב שלמה המלך את שיר השירים ובשל כך הטורקים, הבריטים וגם הירדנים אסרו על כל בניה בתחומו״.
עוד הוסיף כי ״במשך ארבע שנים עיריית ירושלים הציעה לעבריינים מספר חלופות של הלבנת העבירות ואף פיצוי בדמות תוספת בניה מעבר לשטח הבנוי היום.
בחלוף שנים של משא ומתן וסירוב של העבריינים בעידוד השמאל והאירופאים, עברנו לשלב אכיפת החוק. להבא, שיסיקו עבריינים ערבים לומר תודה על הגזר שנותנים להם, אחרת הם שוב יכירו את המקל״.