התעשייה הישראלית היא הרבה יותר מסך חלקיה - היא מנוע לעיצוב החברה ולבניית חיים משמעותיים.
כמנהל מפעל נביעות בקריית שמונה, חלק מ־CBC ישראל, אני רואה מדי יום כיצד מפעל יכול להוות עוגן של יציבות ותקווה עבור קהילה שלמה. בכל מקום שבו קם מפעל, נרקם סביבו מרקם חברתי עשיר ומתפתח - מעגלי תעסוקה מתרחבים, עסקים מקומיים צומחים, והתעשייה הופכת למצפן המשרטט את עתידם של אנשיה. אני עד לכוחה של התעשייה בבניית קהילה חסונה, כלכלית ונפשית, ולדרך שבה היא הופכת חזון למציאות יומיומית.
האירועים האחרונים לימדו אותנו שיש להתחיל בשיקום הפרט. תושבי הצפון זקוקים קודם כל לתחושת ביטחון בסיסית, ורק אחר כך יוכלו לחשוב על צמיחה והתפתחות. במפעל שלנו ראינו כיצד קהילה תעסוקתית חזקה יכולה לספק לא רק פרנסה, אלא גם תחושת שייכות ומשמעות.
אך כדי לבנות צפון חדש ומשגשג, עלינו לחשוב קדימה. אנחנו זקוקים למערכת שתיתן מענה לכל שלבי החיים: ממערכת חינוך מצוינת, דרך מוסדות להשכלה גבוהה, ועד למקומות תעסוקה מתקדמים. עלינו ליצור סביבה שבה צעירים יבחרו להישאר בצפון, מתוך הבנה שכאן נמצא עתידם.
אני רואה בעיני רוחי צפון שוקק חיים, עם מפעלים משגשגים לצד מוסדות אקדמיים מובילים ומרכזי חדשנות. מקום שבו מרכזי לימוד ומחקר פורחים, ונשענים על יתרונות האזור הייחודיים - משדות חקלאיים המשמשים מעבדת שדה עבור חוקרי האקדמיה המקומית, ועד לאזורי תעשייה מתקדמים המשתלבים בנוף הטבעי. מקום שבו אנשים בונים את חייהם לא רק מתוך הכרח, אלא מתוך בחירה ואמונה בעתיד משותף.
התעשייה הישראלית מוכנה להיות שותפה מרכזית במהפכה זו. יחד נהפוך את הצפון למרחב משגשג של הזדמנויות והגשמה - לא רק למה שהיה, אלא למה שהוא יכול להיות.
הכותב הוא מנהל מפעל "נביעות" בקריית שמונה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו