עו"ד עמית חדד, פרקליטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ועו"ד בנצי ליברמן, מנהל רמ"י ומזכ"ל יש"ע לשעבר, מצטרפים למאבק המשפטי נגד הקמת רובע האלה - השכונה המתוכננת על אדמות חקלאיות של היישובים תימורים, ינון וערוגות. השניים יתווספו לצוות המשפטי שכבר כולל את עו"ד ארז קמיניץ, המשנה ליועמ"ש לשעבר, ואת פרופ' איריס האן מהטכניון, שכתבה את חוות הדעת.
המאבק מתנהל סביב תוכנית שמקדם שר השיכון יצחק גולדקנופף במסלול מואץ. בעוד משרד השיכון מציג את הפרויקט כהרחבה של קריית מלאכי, המתנגדים טוענים כי מדובר למעשה בהקמת עיר חרדית חדשה של 6,000 יחידות דיור, המופרדת מקריית מלאכי באמצעות שני כבישים ארציים ושני אזורי תעשייה.
לימור פריז-ברנס, סגנית ראש מועצת באר טוביה, שהובילה את ההתנגדות מתחילתה, טוענת כי "לקריית מלאכי יש מספיק עתודות בנייה בתוך גבולותיה לעשרות שנים קדימה", וכי התוכנית תפגע קשות באדמות החקלאיות ובפרנסת החקלאים.
ממשרד הבינוי והשיכון נמסר בתגובה כי התקיימו מספר פגישות עם נציגי יישוב תימורים, וחלק מבקשותיהם נענו בחיוב. המשרד מדגיש כי "מבדיקה שנעשתה על ידי היועצים הכלכליים נמצא כי קיימת כדאיות כלכלית בפיתוח השכונה", וכי העובדה שכבישים ראשיים חוצים את האזור אינה מהווה בעיה, כפי שקיים בערים רבות בארץ ובעולם. "נציין כי העובדה שכביש 40 וכביש 3 (כבישים ראשיים) עוברים בתווך בין אזור התעשייה של קריית מלאכי לבין הפיתוח החדש, אינה מהווה בעיה לפיתוח, כשם שערים רבות בארץ ובעולם נחצות על ידי כבישים ראשיים והתפתחו מעבר להם (ראשון לציון, הרצליה, עכו וכדומה)".
פרופ' האן, בדו"ח שהגישה, מצביעה על בעיות נוספות בתוכנית, כולל איכות חיים ירודה צפויה לתושבים בשל מטרדי רעש, ריח ואבק, ופגיעה במסדרונות אקולוגיים. שי חג'ג', יו"ר מרכז השלטון האזורי הוסיף כי העתקת התשתיות הלאומיות באזור תעלה "מיליארדי שקלים למדינת ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו