יוזמה לפיתוח מעבדה חכמה לתחבורה בהשראת פרויקט CyITS (מערכת תחבורה חכמה וסייבר) של התעשייה האווירית בישראל, עמדה במוקד פאנל מומחים שנערך בוועידת האקלים בבאקו.
אחד התחומים הבולטים בהם עוסקת התעשייה האווירית הוא פלטפורמות ניתוח גיאו-מרחביות, המשמשות לרוב לצרכים ביטחוניים. בפאנל הודגם כיצד ניתן להסב טכנולוגיות אלו לשימושים אזרחיים, כולל ניתוחי נתונים לתכנון עירוני, ניטור תשתיות קריטיות וניתוח אירועים טבעיים כגון רעידות אדמה, שיטפונות ושריפות.
את הדיון בפאנל הוביל הוביל סאלר אימאמאלייב, יועץ ליו"ר סוכנות החדשנות והפיתוח הדיגיטלי (IDDA) של אזרבייג'ן. דני פסלב, תעשייה אווירית לישראל, נציג התע׳׳א בפאנל אמר כי "מעבר לקידום טכנולוגיות חדשות, השותפות שלנו עם IDDA מתמקדת ביצירת פתרונות טכנולוגיים תחרותיים שמתאימים לשוק הגלובלי, אנו מאמינים שניתן לשלב בין קיימות לבין צמיחה עסקית, ולייצר פתרונות משמעותיים שישפיעו על העולם כולו.
"הידע שלנו במיזוג נתונים ובמודיעין, בשילוב עם גישתה החדשנית של אזרבייג'ן, פותח אפשרויות חדשות לשימושים ברי קיימא בתחומים כמו פיתוח עירוני ותכנון ערים חכמות".
אימאמאלייב אמר כי "נוכחות התעשייה האווירית ב-COP29 ממחישה את השותפות העמוקה והמתרחבת בין התעשייה האווירית לאזרבייג'ן. שותפות זו מבוססת על חזון משותף לניצול טכנולוגיות חדשניות לקידום קיימות וצמיחה לטווח ארוך, ומיועדת להניע פרויקטים שיתרמו לשתי המדינות ולמאמצים גלובליים בתחום הקיימות".
סוכנות החדשנות והפיתוח הדיגיטלי (IDDA), שהוקמה בשנת 2021 במסגרת משרד הפיתוח הדיגיטלי והתחבורה של אזרבייג'ן, פועלת לקידום הטרנספורמציה הדיגיטלית וחיזוק האקוסיסטם החדשני במדינה. הסוכנות מתמקדת בפיתוח ממשל וחברה דיגיטליים, קידום שירותים ציבוריים דיגיטליים, תמיכה בעסקים בתחומי ה-ICT, וטיפוח הון אנושי מקצועי בתחום.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו