"להכיר באמת את השונה מאיתנו": מיזם "סוכת הבית המשותף" מוקדש השנה לזכרו של משה אוחיון ז"ל

המיזם לחג הסוכות, מקדם חיבור ומפגש בין קבוצות החברה הישראלית מכל קצוות הקשת הפוליטית, חילוניים ודתיים • הוא נחגג השנה לזכר משה אוחיון ובנו אליעד ז"ל, שנרצחו במתקפה על אופקים ב-7 באוקטובר • שרית אוחיון, אשתו של משה, שחזרה בעיר את הסוכה, שהייתה חלק מפרויקט משותף של ארגון "שומרים ושומרות על הבית המשותף" ומיזם 929, אותו ניהל בעלה עד מותו • הרב ד"ר בני לאו: "על כל אחד מאיתנו לפתוח את הסוכה למי שלא נמנה בדרך כלל על קהל ביתנו"

הסוכה באופקים. צילום: מיזם 929

בדיוק שנה מאז שכלה את בעלה ובנה בתום ליל הושענא רבה בסוכת ביתם ב-7 באוקטובר, משחזרת שרית אוחיון מאופקים, בביתה שבעיר, את הסוכה שהייתה חלק מפרויקט משותף של ארגון "שומרים ושומרות על הבית המשותף" ומיזם 929, אותו ניהל עד מותו משה אוחיון ז"ל, עם אושפיזין מכל קצוות הקשת הפוליטית – ימין ושמאל, דתיים וחילוניים, במעמד ראש העיר אופקים יצחק דנינו.

ההרס הכבד באופקים, היום שאחרי הלחימה ב-7 באוקטובר, צילום: איליה יגורוב

ארגון 'שומרות ושומרים על הבית המשותף', מיזם 929 ועשרות ארגונים נוספים מכל רחבי הארץ ערכו זו השנה השנייה מיזם שמקדם חיבור ומפגש בין קבוצות החברה הישראלית תחת השם "סוכת הבית המשותף". השנה, הפרויקט הוקדש לזכרו של משה אוחיון ז"ל, מנכ"ל מיזם 929 לשעבר, ובנו אליעד ז"ל, שנרצחו במתקפת הטרור על אופקים ב-7 באוקטובר 2023.

משה היה מהכוחות המובילים מאחורי מיזם סוכות בשנה שעברה, וערב מותו קיים מפגש לימוד מיוחד בסוכתו. שרית אוחיון, אשתו של משה, ממשיכה את דרכו ומעודדת את המשך קיום הפרויקט כחלק ממורשתו: "משה חיבר זוגות דוברים מקצוות החברה הישראלית, שהראו איך אפשר לחלוק אחד על השני וגם ללמוד אחד מהשני באהבה, תוך מפגש ושיח. השנה רצינו להמשיך את מורשתו. הערה היה מלא בחיבורים מרגשים, ממש כמו שמשה היה רוצה״.

סוכות (אילוסטרציה), צילום: אורן בן חקון

בתקופה זו של אתגרים והתמודדויות, הפרויקט בא במטרה לחזק את החיבור, האחדות והישראליות המשותפת, ולעודד חיבור מחדש בין כל חלקי החברה. בשנה שעברה זכה הפרויקט להצלחה רבה, עם השתתפות של 250 סוכות ברחבי הארץ ואלפי משתתפים, וגם השנה - לצד הסוכה באופקים, הוקמו מאות סוכות נוספות, בין השאר בירושלים, בכיכר החטופים, ובחיפה סוכה ייעודית למפוני הצפון.

בסוכה הדרומית התארחו תושבי העיר וחברי קיבוצים סביב, ראש העיר אופקים, הרב פרופ ג'פרי וולף, ערן שפיר, אלוף במיל׳ גדעון שפר וד"ר יפה גיסר, הרב אבי גיסר ודר' איילון שוורץ, ליאור בניסטי והרב דר' בני פרל, הרב שחר בוצחק ואבי דבוש.

סוכות 2024, צילום: ישראל היום

הרב ד"ר בני לאו, ראש מיזם 929, אמר: "שנה שעברה היינו מפולגים כמו לולב ואתרוג, דקרנו זה את זה. עכשיו אנחנו רכים יותר, נבוכים ומשתוקקים לחיבור. הבנו שהבית שלנו יקר לנו ושאנחנו בדרך משותפת. על כן, על כל אחד ואחת מאיתנו להרחיב השנה מעט את הלב, ומעט את גבולות הסוכה, ולפתוח אותה למי שלא נמנה בדרך כלל על קהל ביתנו. בחג הזה נברך 'ופרוש עלינו סוכת שלומך', ונשתדל לממש צו זה בעצמנו".

אייל גור, ממובילי "שומרות ושומרים על הבית המשותף": "המטרה שלנו בפרויקט הייתה להביא אנשים שונים עם מחשבות שונות תחת קורת גג אחת - או במקרה שלנו, תחת סכך אחד. כך נוכל באמת להכיר את השונה מאיתנו, להתאחד ולהתחיל תהליך של ריפוי חברתי. הסוכה מסמלת עבורנו את היכולת לצאת מאזור הנוחות שלנו, להיפתח לדעות אחרות, ולבנות יחד בית משותף לכולנו".

הכניסה לעיר אופקים, צילום: דודו גרינשפן

"השנה שעברה על כולנו מחייבת אותנו לא רק לצאת בסיסמאות, אלא לצאת ולעשות פעולה ממשית כדי להיות ביחד - ולשמור על הבית המשותף של כולנו. זוהי הזדמנות אמיתית לכל אחד ואחת מאיתנו לקחת חלק פעיל בבניית חברה מאוחדת יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר