פרחאן אלקאדי, שחולץ אתמול מרצועת עזה, ביקש להשתחרר כבר היום (רביעי) מבית החולים סורוקה, זאת על מנת לפגוש את אימו בת ה-90, שסובלת מבעיות בריאותיות.
סביבתו של פרחאן אלקאדי מצפה לחזרתו // שמואל בוכריס
ג'ומעאה אלקאדי, אחיו, סיפר ל"ישראל היום": "אנשים סובלים ולא רואים אור, הוא לא פגש חטופים, אני לא שמעתי שהוא ראה חטופים שנרצחו. מדובר באפס תנאים, אפילו לא אפס, זה מינוס 200. את האוכל בימים האחרונים הוא חילק את לכמה פעימות, חסך באוכל וסבל".
חאתם אחיו של קאיד פרחאן אלקאדי שחולץ משבי חמאס: "הוא דאג לשאר המשפחה. הוא ראה חלק מהאחים שלו, ושאל על אמא שלו" // איליה יגורוב
"אני מודה לכל האנשים הטובים בעולם", המשיך. "יש טוב ויש רע בעולם, אלוהים איתנו בצד של הטוב. הוא רוצה מאוד להשתחרר מבית החולים. אמא שלי בת 90 וחולה, הוא רוצה ללכת לראות אותה, רציתי להביא אותה והוא לא. אני זכיתי לספר לה שהוא חזר. היום צילמתי אותה, היא כל היום שומעת חדשות והייתה מחכה לו. 'פארחן יגיע, פארחן יגיע'".
בן דודו של פרחאן, פאיז, סיפר על על צירוף מקרים מדהים שהתרחש אתמול, שעות לפני השחרור. הוא סיפר כי התקשר אליו בטעות, בשעות שעוד היה בשבי: "הבן שלו ענה ואמרתי לו 'מאחל שאבא שלך יצא כמה שיותר מהר' - לפעמים מישהו למעלה מגשים את האמירות שלנו", אמר בראיון לגל"צ.
"צירוף מקרים" • בן דודו של פרחאן התקשר אליו בטעות אתמול בבוקר, כשעוד היה בשבי: "הבן שלו ענה ואמרתי לו 'מאחל שאבא שלך יצא כמה שיותר מהר' - לפעמים מישהו למעלה מגשים את האמירות שלנו" #בוקר_טוב_ישראל @efitriger pic.twitter.com/d9odgzUouQ
— גלצ (@GLZRadio) August 28, 2024
ראש עיריית רהט לשעבר, עטא אבו מדיגם, התראייון ב-103FM: "הוא לא ראה אור קרוב ל־10 חודשים. התייחסו אליו נטו כישראלי, הוא לא קיבל שום פריווילגיה כמוסלמי בדואי ערבי". זאת, בניגוד לנרטיב של חמאס שכביכול פרחאן נחטף "בטעות" ושוחרר על ידי ארגון הטרור בשל מוצאו המוסלמי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו