אביבה סיגל ששוחררה מהשבי: "איך אני יכולה לחשוב חיובי כשאני יודעת את האמת? כשאני יודעת שכואב לקית'?"

אלפים הגיעו לעצרת משפחות החטופים בתל אביב • גיל דיקמן, בן דודה של כרמלת גת: "כולם יכלו לחזור בחיים ואת כולם הפסדנו" • לאור הדיווחים הסותרים על המו"מ, בני משפחות חטופים קיימו מסע"ת בשער בגין • עינב צנגאוקר: "ביידן אנחנו זקוקים לעזרה שלך. אנחנו זקוקים שתפעילו כל לחץ אפשרי"

אביבה סיגל ששוחררה מהשבי: "איך אני יכולה לחשוב חיובי כשאני יודעת שכואב לקית'?" // דוברות מטה המשפחות להחזרת החטופים

עצרת משפחות החטופים התקיימה הערב (שבת) בכיכר החטופים בתל אביב בסימן "יכולתם להציל אותם". זאת לאור החזרת ששת גופות החטופים שנרצחו בשבי חמאס. "אל תשאירו אותנו לבד! מחזירים את החטופים - מחזירים את התקווה!", נמסר ממארגני העצרת. 

עצרת משפחות החטופים, צילום: גדעון מרקוביץ

אביבה סיגל ששוחררה משבי חמאס ובעלה קית' עוד בשבי: "אתה בטח חושב איך זה יכול להיות שהמנהיגים שמעו איך שהרעיבו אותנו ואתה עדיין שם. איך סיפרתי על הפעם ההיא שהתעללו בך כל כך עד שלא הצלחת להוציא מילה שלושה ימים ואתה עדיין שם. אתה בטח ממשיך לחשוב על החטיפה, איך ירו בך ביד, ואיך אני היחידה שטיפלתי בך. איך נשברו לך הצלעות איך שהייתי מחביאה חתיכות פיתה בשבילך שלא תהיה רעב. 

"איך אני יכולה לחשוב חיובי כשאני יודעת את האמת. אני יודעת שאתה עצוב, שאתה פוחד, שאתה רזה כל כך, שכואב לך. אנחנו נחזיר אותך הביתה. בשבי הבנו שלא נזכה להיות בחתונה של שיר ויובל. חשבנו שנמות בעזה. ששירקוש תלך לבד לחופה שלנו. דמיינו שננצח את השבי הנורא, ונלווה את שירקוש לחופה.

"קית' הלוואי שאתה רואה אותי עכשיו , שאתה שומע אותי ורואה שאני לא מוותרת עד שאוכל לחבק אותך. אתה חוזר הביתה טאני מבטיחה לך ולכל החטופים והחטופות שנמצאים עכשיו בעזה - אתם תחזרו הביתה".

עצרת החטופים בכיכר החטופים, צילום: גדעון מרקוביץ

גיל דיקמן, בן דודה של כרמל גת החטופה בעזה: "את כל החטופים שגופותיהם חולצו השבוע יכולנו להציל בחיים. כולם יכלו לחזור בחיים ואת כולם הפסדנו. הפסד מוחלט. חטופים שהיו עם כרמל סיפרו ברגעים הקשים בשבי היא הייתה המלאך השומר בשבילם: ברגעים החשוכים היא הצליחה להיות אור. לעטוף ולהגן על החטופים שהיו שם איתה.

"השבוע, בלוויות בנירים ובניר עוז, הרגשתי שהפסדנו. סינוואר שמע ברדיו השבוע שציר פילדלפי הוא נכס אסטרטגי ושבשבילו אפשר לוותר על החטופים. גם החטופים שמעו! ברגע הזה הוא בטח חשב שהתכנית שלו הצליחה: שהוא הצליח להפוך את עם ישראל מעם מקדש חיים לעם שמקדש מוות. אדוני ראש הממשלה, כשאתה מטרפד עסקה אתה מגשים את החלום של איתמר בן גביר ויחיא סינוואר. מי שמטרפד עסקה ומקריב את חיי החטופים לא יכול להיות ראש הממשלה במדינה שלנו".

גיל דיקמן בכיכר החטופים, צילום: גדעון מרקוביץ

אייל מור אחיינו של אברהם מונדר ז"ל: "אילו אברהם היה שומע את ראש הממשלה שמדבר על נכסים כמו ציר פילדלפי ומסדרון נצרים, הוא היה בוודאי עונה: 'הנכסים האסטרטגיים של מדינת ישראל - היו מאז הקמתה - הערכים שלה. בניגוד לצירים, ולמסדרונות, ערכים כמו ערבות הדדית, אינם ניתנים להשתלטות מחדש. אובדן שלהם עלול להוביל לקץ המפעל הציוני'".

עצרת החטופים בכיכר החטופים, צילום: גדעון מרקוביץ

איילה מצגר, כלתו של יורם מצגר שגופתו הושבה ארצה: "קברנו השבוע את יורם. בן 80 ששרד חמישה חודשי תופת במנהרות החמאס ונרצח ביריה בין פברואר למרץ. הוא היה איש של בדיחות, שיחות וויכוחים לשם הספורט תמיד פינק בלעטקס, חמוצים חדשים או בדיחה טובה. תמיד השקיע במשפחה, בתמי בנכדים. איש של אנשים, הופקר על ידי ראש הממשלה, שלא רואה ולא אכפת לו מאנשים.

"הסיכוי לשרוד במנהרות במלחמה כשאתה בן 80. מצאו לו בכיס כדורים נגד כאבים, זה אומר ששוביו ניסו להקל אליו
אבל ברור שבמלחמה, תחת התקפות צה"ל ושיבושים באספקת מזון, הסיכוי לשרוד נמוך, והסיכוי שאחד משוביך ירצח אותך כדי לשרוד סביר ביותר.

"לא היו לי ציפיות מחמאס או מסינוואר. הציפיות שלי הופנו כלפי הממשלה שלי, שזה תפקידה וזו אחריותה. עשרה חודשים שהממשלה והעומד בראשה מתנכרים לי, לקהילה שלי ולמשפחה שלי. תחושת הבגידה וההפקרה כל כך גדולות. כל החטופים היו צריכים להיות כבר בבית".

עצרת משפחות החטופים, צילום: גדעון מרקוביץ

מוקדם יותר הערב התקיימה הצהרת משפחות חטופים סמוך לשער בגין בקריה בתל אביב. זאת לאור דבריו של דובר המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן ג'ון קירבי כי יש התקדמות במגעים, והגעה של משלחת חמאס למו"מ לקהיר.

עינב צנגאוקר: "מתן שלי נחטף בחיים, ואפשר עדיין להציל אותו ולהחזיר את כולם! אנחנו ערב מפגש פסגה בקהיר, ונראה שזו ההזדמנות האחרונה:  או שתהיה עסקה או שנידרדר להסלמה.

"אנחנו רוצים לומר הערב לנשיא ביידן. נתניהו מטרפד באופן שיטתי את העסקה. אל תאמין לנתניהו. הוא שוב ישקר לכם וירמה אתכם. הוא יגיד לכם משהו אחד ואז ירוץ לעשות ההפך. מתוך שיקולים פוליטים. הוא יציג לכם התקדמות ותקווה, ימשוך זמן ובסוף כמו תמיד הוא יטרפד. ביידן אנחנו זקוקים לעזרה שלך. אנחנו זקוקים שתפעילו כל לחץ אפשרי".

הצהרת משפחות חטופים, צילום: גדעון מרקוביץ

אילה מצגר, כלתו של יואל מצגר ז״ל: "יורם מצגר, חמי האהוב, נחטף מביתו בניר עוז כשהוא חי. את יורם לא הצלחנו להציל ובצער רב נאלצנו לקבור את גופתו שהוחזרה השבוע. אסור להפקיר את אלה שעדיין בשבי! ואם נצטרך, נחזור לפילדלפי או נצרים, אבל קודם עסקה! נתניהו, 20 אזרחים וחיילים שנחטפו בחיים מתו בשבי בגללך! הדם שלהם על הידיים שלך!"

יהודה כהן, אביו של נמרוד כהן: "נתניהו מטרפד את העסקה באמצעות שימוש בציר פילדלפי. ציר פילדלפי הוא ספין חלול, ורוב הציבור מבין שקודם כל צריכה להיות עסקה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר