האסירים הפכו את מברשות השיניים לדוקרנים - בשב"ס החליפו אותן ל-"מברשת ביטחונית"

מברשת השיניים בין כותלי הכלא משמשת כבר שנים כאמצעי לחימה בקרב האסירים, הן הביטחוניים והן הפליליים • לאור זאת, באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה אפיינו מברשת שיניים חדשה • היא רכה, קטנה ומותאמת לשימוש האסירים, אך כזו שלא ניתן להפוך לכלי חד

הפכו את המברשת ללי חד שמיועד לדקירה. צילום: שב״ס

בשירות בתי הסוהר הוחלט להחליף את מברשות השיניים לאסירים לאחר שהתגלה כי אלה הופכים את האביזר ההגייני לכלי מלחמה שבאמצעותו הם פוגעים בסוהרים ואסירים אחרים.

"אי אפשר להתקיים ככה": אסיר ביטחוני מתאר את השינוי בתנאי המאסר מאז 7.10 (ארכיון - 04.07.24) // דוברות שב"ס

נודע כי סוגיית המברשות עלתה בביקורו של נציב בתי הסוהר, רב גונדר קובי יעקובי, באחד מבתי הסוהר בצפון. הסתבר, כי מברשת השיניים בין כותלי הכלא משמשת כבר שנים כאמצעי לחימה בקרב האסירים, הן הביטחוניים והן הפליליים. לא אחת בחיפושים בתאים, נמצא כי מברשות השיניים משמשות כדוקרנים לצורך פגיעה בלוחמי כליאה ובאסירים.

לאחר שעברו טיפול של "השחזה או חיבור תער" שימשו כאמצעי תקיפה, צילום: שב"ס

לאור זאת, באגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה, בראשותו של גונדר חאתם עזאם, החלו לאפיין מברשת שיניים חדשה, רכה וקטנה, המותאמת לשימוש האסירים, אך כזו שלא ניתן להפוך אותה לכלי חד. בחודשים האחרונים נבחנו מספר רב של מברשות שיניים. בין ההצעות שנבחנו נבחנה גם אפשרות לספק לאסירים "אצבעות סיליקון" שמיועדות לניקוי שיניים של תינוקות, אך הסתבר כי הדבר אינו מתאים להגיינת הפה של אנשים בוגרים.

הפכו את המברשת ללי חד שמיועד לדקירה, צילום: שב״ס

בסופו של תהליך נבחרה "מברשת שיניים לביטחון מקסימלי", אשר גודלה כגודל אצבע והיא רכה וגמישה. לדברי גונדר עזאם: "נוכח הסכנה שמברשות השיניים אשר סופקו עד היום יכולות לשמש, לאחר 'השחזה או חיבור תער', כאמצעי תקיפה, ולצורך צמצום יכולת האיום של אסירים לפגוע בלוחמי כליאה, סגל, או אחד בשני, הוחלט על השינוי המהפכני אשר מצד אחד שומר על ביטחון הסגל, ומאידך לא פוגע בהיגיינת הפה של האסירים".

"מברשת שיניים לביטחון מקסימלי" אשר גודלה כגודל אצבע והיא רכה וגמישה, צילום: שב"ס

עוד הוא מוסיף כי המברשות מהדגם הקודם יועברו תרומה למוסדות אחרים בהם זקוקים להן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר