פרשת הנפקת הדרכונים הדיפלומטיים הגיעה היום (רביעי) לעוד רגע מפתח, עם פשיטת להב 433 על משרד החוץ. (ברשימה - האישיים שקיבלו דרכונים דיפלומטיים באישור מנכ"לי משרד החוץ השונים שכיהנו בתפקיד בשנים האחרונות).
כזכור, בין השמות להם הונפקו אותם דרכונים בשנת 2023 באישור המנכ"ל רונן לוי גם נמצא בנו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, יאיר נתניהו.
רשימת האישיים שקיבלו דרכון דיפלומטי באישור מנכ"ל משרד החוץ
רשימת האישיים שקיבלו דרכון דיפלומטי באישור מנכ"לי משרד החוץ השונים בשנים האחרונות.
העתירה הוגשה לאחר שבחודש דצמבר האחרון פורסם בעיתון "הארץ" שר החוץ דאז אלי כהן הורה להנפיק דרכונים דיפלומטיים באישור המנכ"ל, רונן לוי, לחברי ליכוד וליאיר נתניהו.
בסיבת ההנפקה נרשם: "מר נתניהו מלווה על ידי מאבטחים ונדרש כי בנסיעותיו לחו"ל, המאבטחים לא יופרדו ממנו במעבר הגבול". מסיבה דומה ב-2018 קיבל בנו השני של בנימין נתניהו, יאיר, דרכון דיפלומטי.
עוד בשנת 2023 קיבלו את האישור לאותו דרכון אישים נוספים ביניהם, כולם אנשי ליכוד: ראש המועצה האזורית מטה בנימין וראש דסק חו"ל של מועצת יש"ע ישראל גנץ, ראש המועצה האזורית שדות נגב תמיר עידאן (חבר ליכוד שהתפטר בנובמבר 2023 בשל הטיפול במפונים), סגן ראש יו"ר המרכז לשלטון המקומי וראש עיריית דימונה בני ביטון וכן שי חג'ג', יו"ר מרכז השלטון האזורי בישראל וראש המועצה האזורית מרחבים.
חשוב לציין כי אף אחד מהשמות המוזכרים בכתבה אינו חשוד בפרשה. הנה מה שנרשם בסיבת ההנפקה של כל אחד מאותם אישיים בשנת 2023:
תמיר עידאן
![](/wp-content/uploads/2024/01/01/01/70855_LIRO8318_2018-05-17.jpg)
"חיזוק הקשר בין מדינות במסגרת סוגיות החקלאות (תכנית משתלמים זרים בחקלאות) וכן גיוס משאבים".
בני ביטון
![](/wp-content/uploads/2022/04/19/1535029012673_b-scaled.jpg)
"במסגרת תפקידו (גם כיו"ר פורום ערי הפיתוח של ישראל, בנוסף לעיל), מר ביטון נוסע למדינות בעולם ופועל לחיזוק הקשר הבין-לאומי בין יהדות מרוקו לשלטון המקומי".
ישראל גנץ
![](/wp-content/uploads/2023/01/19/19/ליאת-מנדל.jpg)
"מר גנץ עומד בראש דסק חו"ל של מועצת יש"ע וכי במסגרת תפקידו, הוא נוסע מספר פעמים בשנה לארה"ב ואירופה על מנת לפתח ולחזק קשרים עם גורמים מדיניים".
שי חג'ג'
![](/wp-content/uploads/2024/08/07/07/WhatsApp-Image-2024-08-07-at-13.15.02.jpeg)
"מר חג'ג' אחראי על 54 מועצות אזוריות בישראל ומייצג את ישראל והמרחב הכפרי במדינות העולם. כמו כן, ניתן בעבר לנוכח הרחבת הממשקים בתחום הדיפלומטיה המוניציפאלית וייצוג מדינת ישראל בהקשרים מוניציפליים בפני גורמים זרים".
"להנגיש מידע לציבור"
ברשימה המפורסמת למעלה כאמור ישנם עוד שמות של אישיים שקיבלו את אותו דרכון דיפלומטי לפני 2023. בין היתר נמצאים שם ראשי עיריית תל אביב וירושלים רון חולדאי ומשה ליאון, יו"ר השלטון המקומי (תחת מנכ"לים שונים כפי שניתן לראות ברשימה למעלה) וראש עיריית מודיעין חיים ביבס, החשב הכללי במשרד האוצר יהלי רוטנברג ועוד.
עו"ד אלעד מן, יועמ"ש עמותת הצלחה שהביאה לחשיפת המידע: ״חשיפתו של המידע הרלוונטי לציבור מתחדדת היום במיוחד על רקע ההיבטים הפליליים האפשריים של ההתנהלות האמורה. דומה כי בחשיפת מידע לציבור ובחובת השקיפות והדיווח יש גם כדי להרתיע מפני ביצוע מעשים פליליים בעתיד, שמבצעיהם מבינים כי ניתן יהיה לחשוף אותם באופן מוצלח יותר, ככל שהמידע יהיה נגיש לציבור״.
הנתונים באדיבות אתר "מידע לעם", שנועד לספק פלטפורמה להנגשת מידע ציבורי שהתקבל ונאסף ע"י עמותות ופעילים; המידע פורסם בעקבות מידע של עמותת "הצלחה" למנהל תקין
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו