בזכות תרומה של חייל חרדי: האח השכול החלים מלוקמיה

רוני טרמין בן ה־17 חלה בלוקמיה ועבר שלושה טיפולים כימותרפיים • ש', חייל ב־8200, ביצע בדיקת מח עצם בבקו"ם, והטלפון עם הבשורה שלפיה הוא מתאים לתרומה לא איחר להגיע מעזר מציון: "לא התלבטתי" • כעת השניים נפגשו: "מרגש לראות מי הציל את חיי"

רוני וש' בפגישתם. "הרוח היהודית והישראלית". צילום: עזר מציון

"אי אפשר להסביר במילים כמה המפגש הזה היה מרגש. זו תחושה שמעט מאוד אנשים חוו, לפגוש אדם שהציל את חייך", מספר רוני טרמין, בן ה-17, על המפגש המרגש שהתרחש בבית אורנית של תנועת "עזר מציון" בפתח תקווה.

שנה לאחר שקיבל את תרומת מח העצם שהצילה את חייו, רוני נפגש עם ש', התורם, בפעם הראשונה. ש', בן ה-25 שמשרת בתפקיד מסווג ביחידה 8200, הוא חרדי, נשוי ואב לשתיים. כשהגיע ליום הגיוס בבקו"ם הוא התבקש לבצע בדיקת מח עצם, שאותה עשה בשמחה.

חרדים ביום גיוס בבקו"ם, צילום: קוקו

"למדתי בישיבות והתגייסתי ליחידה במסגרת מסלול לחרדים. מתוך כ־100 בני דודים, רק אני ועוד ארבעה שירתנו או משרתים בצבא, למרות שבמלחמה אבא שלי התגייס לשלב ב', עשה כמה חודשים של מילואים כנהג משאית, ועכשיו הופך לנהג מוביל טנקים" מספר ש'. הוא מוסיף: "אני שמחתי להתגייס". בנוגע לכניסתו של ש' למאגר התורמים הוא אמר: "ביום הגיוס ביקשו ממני להיכנס למאגר של עזר מציון. זו דגימת רוק, ולא חשבתי פעמיים - עשיתי את זה והמשכתי הלאה".

"הזדמנות שנייה לחיות"

לפני כשנתיים, רוני, אז בן 16, חלה בלוקמיה ועבר שלושה סבבים של טיפול כימותרפי. מי שסייע לו רבות היה אחיו הבכור, רס"ר (מיל') שי טרמין, שנפל בחאן יונס בדצמבר האחרון כלוחם מילואים. "אמנם יש הבדל של תשע שנים בינינו, אבל תמיד היינו קרובים והוא תמיד דאג לי, שמר עלי מכל דבר. כשחליתי בסרטן הוא, אח נוסף ודודה שלי עשו אצלי משמרות בלילות".

ש': "פגשתי בפעם הראשונה את מי שהצלתי לו את החיים, זה היה מאוד מרגש לשמוע את הסיפור שלו, איך הדבר שהרגיש לי מאוד קטן, היה משמעותי לו"

כשש' קיבל את הטלפון מהעמותה, שבישרה לו שהוא נמצא מתאים לתרומת מח עצם, הוא לא היסס לרגע. "לא היתה לי התלבטות. היה לי ברור שאם יש לי אפשרות להציל חיים של מישהו - אלך על זה", הוא משתף.

בניין עזר מציון (ארכיון), צילום: יהושע יוסף

רוני מספר כי זו היתה בשורה מדהימה: "סרטן זה לא דבר שקל להתמודד איתו, וסבלתי מאוד. כשבישרו לי שיש אור בקצה המנהרה ושאוכל להמשיך לחיות - זה היה מדהים. הודיתי לכל מי שיכולתי על כך שקיבלתי הזדמנות שנייה לחיות. קשה לי מאוד עם העובדה שאחי, שי, לא נמצא כאן כדי לפגוש את מי שהציל את חיי". לפני כשנה קיבל רוני את התרומה בצורה אנונימית, לפי הנהלים של עזר מציון, והחלים. כעת נערך המפגש ביניהם בפעם הראשונה. "זה מסמל את הרוח היהודית והישראלית", מספרת מנהלת המאגר הלאומי לתורמי מח עצם בעמותה, ד"ר ברכה זיסר.

לדבריה, "שכול, תקווה והצלת חיים בעורף ובחזית מתערבבים יחד, ואנו רואים שוב את ערך הנתינה היהודי למען האחר שמתגלה בעוצמות הגבוהות ביותר. קשה לתאר את התחושה של תורמים שיודעים שהם זכו להציל חיים".

מנהלת המאגר הלאומי לתורמי מח עצם בעמותה, ד"ר ברכה זיסר (ארכיון), צילום: אריק סולטן

רוני וש' מספרים על התרגשותם הרבה: "פגשתי בפעם הראשונה את מי שהצלתי את חייו. זה היה מאוד מרגש לשמוע את הסיפור שלו, איך הדבר הזה, שלי היה מאוד קטן וטריוויאלי, היה כל כך משמעותי עבורו. מטיפולי כימותרפיה לפריחה ולחיים", אומר ש'.

רוני מספר כי הוא יעשה שנת שירות בכרמיאל בשנה הבאה, וכי לאחר מכן הוא מעוניין לעשות שירות לאומי במחלקה האונקולוגית בביה"ח רמב"ם, שבו אושפז. "ש' עשה משהו קדוש. הוא הציל את חיי. אני מקווה לעזור לאנשים שחלו בסרטן ולהראות להם שיש אור בקצה המנהרה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר