מפקד המחוז: "המחבל רצח אישה שעשתה אימון בוקר", איזנקוט: "מחדל, אין שום בעיה לקחת סכין ולפגע"

השר איתמר בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ואמר: "שאו נשק, זה מציל חיים" • גנץ: "מחזק את אנשי כוחות הביטחון וחיילינו שפועלים בכל הגבולות" • יו"ר האופוזיציה לפיד: "אין שר שהוא כשלון מוחלט ועלוב יותר מאיתמר בן גביר" • נתניהו: "נבוא חשבון עם כל מי ששיתף איתו פעולה"

ד״ר אדם גולדשטיין מנהל יחידת הטראומה בבי"ח וולפסון: "הצוות מטפל בפצועים מכל הלב - גאה בכל הצוות"\דוברות וולפסון

המחבל עמאר רזק כאמל עודהף בן ה-34 מסלפית חדר הבוקר לשטח ישראל והגיע לחולון על מנת לבצע את מסע הרצח שלו. המחבל נוטרל במקום ומת בבית החולים. אישה וגבר בני 70 נרצחו, שניים נוספים במצב קשהבינוני.  הנרצחת היא רינה דניב, בעלה שמעון פצוע קשה.

רינה דניב ז"ל ובעלה שמעון שפצוע קשה, צילום: באדיבות המשפחה

נשיא המדינה יצחק הרצוג כתב: "אויבינו תוקפים אותנו שוב ושוב בטרור רווי שנאה, כשלנגד עיניהם פגיעה באזרחיות ואזרחים ישראלים תמימים וחפים מפשע, שכל חטאם היה שביקשו לחיות כעם חופשי בארצם".

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לפיגוע בפתח ישיבת הממשלה:

״הבוקר התבצע פיגוע טרור רצחני בחולון. אני שולח תנחומים למשפחות הנרצחים ואיחולי החלמה לפצועים. אני משבח את השוטרים שחתרו למגע וחיסלו את המחבל; אנחנו נבוא חשבון עם כל מי ששיתף איתו פעולה״.

רינה דניב שנרצחה בפיגוע בחולון, צילום: באדיבות המשפחה

השר לשעבר גדי איזנקוט התראיין לגלי צה"ל בזמן הפיגוע ואמר: "זה מחדל מסוג אחר, עשרות אלפי שב"חים מסתובבים בארץ ללא פיקוח ואין שום בעיה לקחת סכין ולפגע"

"שאו נשק, זה מציל חיים"

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הגיע לזירה ואמר: "המלחמה שלנו היא לא רק מול איראן, אלה כאן. בדיוק בשביל זה חימשנו את עם ישראל. פתחנו מאות כיתות כוננות, חיזקנו את המשטרה, אנחנו פועלים בבתי הסוהר כדי להרתיע את המחבלים. השוטרים הגיבורים חתרו למגע, היה יכול להיות אסון יותר גדול, הם גיבורים גדולים. אני אומר לאזרחים, שאו נשק, זה מציל חיים".

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד תקף השר לביטחון לאומי בחשבון הטוויטר שלו: "אין שר שהוא כשלון מוחלט ועלוב יותר מאיתמר בן גביר. מאז שהוא נכנס לתפקיד הרחובות שלנו מוצפים רציחות, פשיעה, פיגועים. בכל המדדים הבטחון האישי בהתרסקות, המשטרה בשפל של כל הזמנים. הדבר היחיד שהוא עושה ראיונות, גימיקים ופרובוקציות מהבוקר עד הערב". עוד אמר, "בוקר עם פיגוע כואב וקשה בחולון בו נרצחו שני אזרחים בידי מחבל מתועב. הלב כואב, שולח תנחומים למשפחות וברכת החלמה לפצועים"

השר לשעבר ויו"ר המחנה הממלכתי צייץ: "בוקר קשה. אני מבקש לשלוח תנחומים מעומק הלב למשפחת הנרצחת בפיגוע בחולון, להתפלל להחלמתם של כל הפצועים ולחזק את אנשי כוחות הביטחון וחיילינו שפועלים בכל הגבולות ומעבר להם - כדי למנוע את הטרור ולהכות במבצעיו ובשולחיהם".

גם יו"ר הימין הממלכתי והשר לשעבר גדעון סער כתב: "פיגוע קשה בחולון. לבי עם משפחות הנרצחים בשעתן הקשה, בכאבן ובאבלן. מאחל רפואה שלמה לפצועים. המרצחים לא ישיגו את מטרתם הנלוזה. עם ישראל יאחז בארצו, ייאבק וינצח, כי אין לנו ארץ אחרת. יהי זכרם של הנרצחים ברוך".

חבר הכנסת ולדימיר בליאק כתב: "בן גביר לאזרחים: שאו נשק. אני אפס. המשטרה עסוקה עם הפיקניק בהרצליה".

ח"כ ויו"ר מפלגת ישראל ביתנו אביגדור ליברמן כתב: "מחבל נתעב דקר ורצח בדם קר אזרחים תמימים, ביניהם זוג מבוגרים שכל חטאם היה לטייל בפארק. אני משתתף בצערן הכבד של משפחות הנרצחים ומאחל החלמה מהירה לפצועים".

השר ניר ברקת כתב: "הפיגוע בחולון מחייב שינוי מדיניות בדמות החלפת כל הפועלים הפלסטינים בעובדים זרים, אז גם שב״חים לא יסתובבו בתוכינו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר