המועמד של בן גביר עומד למבחן: האם יהיה המפכ"ל הבא?

הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות הציבורי תפגוש את אבשלום פלד • הוא יידרש להתעמת עם טענות לעבירות בנייה שביצע לפני יותר מעשור • ברקע עומדת גם הטענה שמינויו עלול להפוך את המשטרה לכלי שרת בידי השר לביטחון לאומי

"בחירה נכונה". המפכ"ל שבתאי וניצב פלד. צילום: אורן בן חקון

מפכ״ל המשטרה קובי שבתאי צפוי להודיע היום (חמישי) לוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות הציבורי: ״סגני הוא בחירה נכונה, ואני מגבה את הכוונה למנותו למפכ"ל ה־20 של המשטרה״.

בן גביר: הפניה של היועמ"שית ושל המפכ״ל היוצא שבתאי "ניסיון הפיכה במדינה דמוקרטית" (14.06.24)

על רקע הפרסומים על עבירת בנייה שפלד ביצע לכאורה לפני כעשור, וחקירת מח"ש שהסתיימה בדין משמעתי שבגינה קיבל הערת מפקד - היום יתייצבו המפכ״ל והמיועד לתפקיד המפכ״ל ניצב אבשלום פלד בפני הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשרות הציבורי.

פלד יידרש להתעמת עם טענות לעבירות בנייה שביצע לפני יותר מעשור, ועם הטענה שמינויו עלול להפוך את המשטרה לכלי שרת בידיו של השר שהמליץ למנותו. הוא מכחיש בתוקף את הטענות נגדו. ״אבשי הוא קצין מצוין ועתיר זכויות", יאמר שבתאי לוועדה, ״אם הייתי חושב שהוא לא בחירה מתאימה - הייתי אומר את דעתי. אבשי הוא בחירה נכונה, ואני מגבה אותו״.

בן גביר וקובי שבתאי, ארכיון, צילום: אורן בן חקון

לא כיהן כמפקד מחוז

שבתאי, שמונה לתפקידו מבלי שהיה מפקד מחוז, עשוי להתייחס גם לטענה שפלד לא כיהן בתפקידיו במשטרה כמפקד מחוז. ״מי שטוען את הטענה הזו נתלה על אילנות גבוהים, רק פה זה אילן בלי שורש״, הוא צפוי לומר לוועדה. "גם רוני אלשיך לא היה מפקד מחוז. אני הגעתי לתפקיד מפכ"ל אחרי 13 תפקידי פיקוד. מרחב שרון, למשל, הוא יותר גדול ממחוז שי.

"אבשי היה סגן מפקד מחוז, וכסמפכ"ל הוא הוביל תהליכים, יודע מה זו עבודת מטה, מכיר את המטה ואת השוטרים. העובדה שהוא לא היה ממ"ז אינה רלוונטית במקרה הזה״.

אבשלום פלד,

ממארס אשתקד פלד מכהן כסגן המפכ״ל, ושבתאי צפוי להבהיר לוועדה שהוא סבור שמינוי סמפכ״ל למפכ״ל הוא חיוני גם בעתיד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר