עומס חום קיצוני נרשם היום (שישי) ברחבי הארץ, ובייחוד בעיר הדרומית אילת, בה הטמפרטורות הגיעו ל-50 מעלות צלזיוס, בחודש יוני בלבד.
בשיחה עם "ישראל היום" שתי תושבות אילת והסביבה מספרות על החום הכבד. "אני מדליקה ומכבה את המזגן ללא הפסקה, ובכל פעם החשש מחשבון החשמל גדל. החום כל כך קיצוני שאין רגע אחד בשעות היום שאתה רוצה לצאת מהבית, ולא מרגיש שמישהו יושב עם פן מולך", אומרת סיוון חתוכה, תושבת אילת.
טליה דולב מהיישוב באר אורה הסמוך לאילת מספרת שהיא מרגישה בתוך כבשן ומתארת את נורת הטמפרטורה ברכבה, שמראה 50 מעלות. "כל כך חם שאפילו הסרתי את השרשרת שיש לי על הצוואר בגלל שהיא מתחממת ברגע ועשתה לי כוויה", הוסיפה.
שתייה מרובה, לבוש נכון, אוכלוסיות הסיכון וכיצד נגן על הילדים - ההמלצות החשובות לקראת גל החום // ראיון עם ד"ר קיי אלקרא מקופ"ח מכבי
שירז, שהגיעה היום לחופשה עם בעלה ושתי בנותיה הקטנות סיפרה: "אני נמצאת בחודש השמיני להריון, החום נוראי, אי אפשר להיות שנייה בחוץ, רק מחפשים להיכנס לכל מבנה שנקרה בדרכנו כדי להרוויח קצת זמן מזגן והפוגה מהחום״.
עומס החום יתעצם עוד יותר מחר (שבת), כאשר אז נראה כי ישרור עומס חום כבד מאוד עד קיצוני בכל חלקי הארץ. עומס החום ייחלש קצת ביום ראשון הקרוב, אז תהיה ירידה מסוימת בטמפרטורות, שתימשך גם ביום שני, אם כי עדיין צפוי להיות חם בחוץ.
מעבר לזה, על פי המודלים שבוחנים את תחזית מזג האוויר, לאורך כל השבוע הבא הטמפרטורות לא ירדו מתחת ל-30 מעלות. עדיין, כאמור, מדובר בהקלה אל מול גל החום שאנו נמצאים בתחילתו כרגע.
שרב כבד? כך תתגוננו מפניו
החום הכבד אינו רק מעמסה לא נעימה אלא עלול להגיע לכדי סכנת חיים. "חשוב לשמור על שתייה מתמדת לאורך כל היום". אומרת ד"ר קיי אלקרא, רופאת משפחה במחוז צפון של קופ"ח מכבי. "שמירה על מאזן נוזלים בגוף חיונית למען זרימת דם תקינה לרקמות. כאשר הגוף נחשף לחום גבוה, עולה כמות הזיעה שהגוף מייצר כדי לקרר את הגוף ולכן גובר הצורך בתוספת של נוזלים בשתייה כדי לפצות על איבוד הנוזלים".
כמו כן ד"ר קיי אלקרא, מזהירה מאד מפני חשיפה לשמש וממליצה בחום על הימרחות בקרם הגנה לפני כל יציאה החוצה. "במידה ורוצים להיחשף לקרני השמש יש לעשות זאת בשעות שקרני השמש מכילים כמות קטנה של קרינה של אולטרה סגולה, אלו בדרך כלל שעות הבוקר (עד 10:00) ובשעות אחר הצהריים המאוחרות. כך למעשה ניתן להנות מיתרונות השמש וגם לצמצם את ההשפעות השליליות שלה על בריאותנו".
עוד הוסיפה כי מומלץ לאוכלוסיות בסכנה מוגברת להתייבשות כגון ילדים, זקנים, אנשים לאחר אירוע מוחי, חולים עם סוכרת לא מאוזנת, חולים עם יתר לחץ דם ומטופלים עם תרופות של משתנים, חולים עם מחלות כרוניות או בפעילות פיזית מוגברת להמעיט ביציאה מהבית ככל הניתן בימי שרב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו