"ברגשות מעורבים": החלה הריסת מבנים בקיבוץ בארי כחלק מתכנית השיקום

חדר האוכל והמתפרה המיתולוגית של הקיבוץ היו הראשונים לעבור תחת עבודות ההריסה • על פי התוכנית של מנהלת תקומה, צפויים להיהרס כ- 120 מבנים בקיבוץ ואחרים יישארו לטובת הנצחה וזיכרון • תומר גולן, מרכז משק בארי, שנכח בהריסות: "רוצים להתקדם לשיקום, אבל אי אפשר לשקם עד שהאנשים יחזרו לכאן פה, עכשיו"

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions off, selected
      שיקום יישובי העוטף יצא לדרך, החלה עבודת הריסה של מבנים ישנים

      כחלק משיקום, חידוש ופיתוח חבל התקומה, החלו הבוקר (שלישי) הריסות של מבני ציבור בקיבוץ בארי במימון מנהלת תקומה. 

      בין המבנים שיהרסו: המתפרה, הגלריה, מבנה החינוך ועוד. ההריסות ימשכו עד ה-17 ביוני. בהמשך עתידים להיהרס ולהיבנות מחדש עוד כ-100 מבנים נוספים לטובת התחדשות, בנייה ושיקום. הפרויקט מבוצע בשיתוף הנהלת קיבוץ בארי, אגף ההנדסה והבינוי במשרד הביטחון וחברת "עמיגור".

      הריסת מבנים בקיבוץ בארי כחלק מתוכנית השיקום, צילום: ללא קרדיט

      במסגרת הפעימה הראשונה הרסה היום הקבוצה את מבני חדר האוכל הישן, המתפרה המיתולוגית אותה ניהלה חברת הקיבוץ תמי סוכמן שנרצחה ב-7 באוקטובר, הגלריה והחנות של הקיבוץ. העבודות צפויות להימשך כשבועיים ובהמשך ייהרסו מבנים בקיבוץ רעים. בן סוכמן, בנה של תמי סוכמן ז"ל: " לצד הצער, הכאב והכעס הגדול, יש נחמה בעובדה שזו עוד שלב בדרך לחזור לחיות כאן בבתים שלנו".

      תומר גולן, מרכז משק בארי, שנכח בעת ההריסות אמר: "לצד המתפרה שפעלה כאן ונוהלה על ידי חברת הקיבוץ תמי סוכמן שנרצחה באכזריות, פעלו באזור הזה גם גלריה ומעין קניון ששימש כחנות לחברי הקיבוץ. עתה חייבים להרוס הכל ולחשוב איך משקמים ובונים במקום הזה מבנים חדשים".

      הריסת מבנים בקיבוץ בארי כחלק מתוכנית השיקום, צילום: ללא קרדיט

      "מבחינתנו עד שאין פה את החטופים אנחנו פסימיים, המהלך הזה היום נעשה ברגשות מעורבים. רוצים להתקדם לשיקום אבל אי אפשר לשקם עד שהאנשים יחזרו לכאן פה ועכשיו. זה תנאי כדי להפןך ממלחמה ואסון לאופטימיות ושיקום. אבל אנחנו בהסתכלות קדימה. בקיבוץ גרים כיום עשרות חברים, בעיקר אנשים מבוגרים וצעירים- ילדים לא ניתן כרגע לשכן פה כי המצב הוא מצב מלחמה", הוסיף גולן.

      ליאור כראדי, מנכ"ל קבוצת "טלאור כראדי", המבצעת את ההריסות אמר: "מדובר בפרויקט מורכב שנבצע במספר יישובים בעוטף, והאתגר הגדול הוא שההריסות יבוצעו בתיאום עם התושבים וברגישות יתר שנדרשת בסיטואציה כזו. חשוב לנו לאפשר לתושבים להיפרד מבתיהם ומנגד לדאוג לנהל את הפרויקט ברמה ההנדסית המקצועית ביותר, וכך נדאג לעשות גם בהמשך. ההריסות יועברו על ידי הקבוצה למפעלי המחזור ומשם לשימוש חוזר בענף הבנייה".

      על פי התוכניתישנים כ-120 מבנים המיועדים להרסיה, אך חלקם יישארו על תילם למטרת הנצחה ושימור הזיכרון מהטבח הנורא שאירע ב7 באוקטובר.

      טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

      כדאי להכיר