"זו צעדה של תקווה": הלוויתו של החטוף חנן יבלונקה תהפוך למפגן למען שחרור החטופים

מסע ההלוויה של חנן, שגופתו חולצה מג'באליה על ידי כוחות הביטחון בסוף השבוע, ייצא מבית הוריו בתל אביב, אל בית העלמין קרית שאול • לבקשת המשפחה, הלווייתו תערך בסימן התמיכה בשחרור החטופים, והמשתתפים יתבקשו להגיע בחולצות המטה • אחותו אביבית: "125 חטופים עדיין שם, חייבים להוציא אותם עכשיו"

חנן יבלונקה. נרצח על ידי חמאס, וגופתו הושבה לישראל. צילום: ללא קרדיט

החטוף חנן יבלונקה שיצא לבלות במסיבת הנובה וגופתו חולצה מעזה על ידי כוחות הביטחון והוחזרה לישראל, יובא היום (ראשון) למנוחות בבית העלמין קרית שאול בתל אביב.

לבקשת המשפחה הלוויתו תהפוך למפגן תמיכה למען שחרור החטופים. מסע ההלוויה של חנן ז״ל ייצא מבית הוריו בתל אביב, אל בית העלמין קרית שאול. לבקשת המשפחה, מסע הלוויה יערך בסימן התמיכה בשחרור החטופים, והמגיעים מתבקשים להגיע בחולצות המטה.

אביבית יבלונקה, אחותו של החטוף חנן יבלונקה, צילום: ללא קרדיט

בינתיים, ממשיכות משפחות החטופים להפעיל לחץ על מקבלי ההחלטות כדי להגיע כמה שיותר מהר לעסקת שחרור חטופים. גם השבוע צפויים במטה משפחות החטופים לדרוש להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו שלטענת המשפחות נמנע מלעדכן אותן.

"משפחה במשך 232 ימים"

אירועי סוף השבוע והשבת הגופות לישראל באו לידי ביטוי בעצרת השבועית שאותה קיים מטה משפחות החטופים בכיכר החטופים בתל אביב. אביבית יבלונקה, אחותו של חנן יבלונקה ז״ל אמרה: ״הפכתי מאחות עם תקווה - לאחות שכולה. אחי, אתה אמנם חזרת לא כמו שקיוויתי, אך ישנם 125 חטופים שעדיין שם, וחייבים להוציא אותם מהגיהינום הזה עכשיו״.

משפחות החטופים במחאה למען שחרור יקיריהם (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

עוד אמרה: "אנחנו לפני שעות קשות של הלוויות, חשבנו שסיימנו איתן אז גם אנחנו משפחת יבלונקה החלטנו להגיע לפה הערב, השארנו את ההורים בבית רק בגלל זה באתי. הלוואי ואח שלי היה רואה אתכם עכשיו. הבת של חנן עומדת פה, היא לא רצתה להיות בתוך כל הדבר הזה והיא קיבלה אומץ לבוא לעמוד פה לפני שהיא הולכת לקבור את אבא שלה. כל משפחות החטופים פה מאחורה ולצידי, הם המשפחה שלי כבר 232 ימים".

אביבית קראה לעם ישראל ללוות את אחיה בדרכו האחרונה: ״כל מי שחושב שהמקום שלו מחר זה להיות עם משפחות החטופים ועם חנן, תגיעו. זו תהיה צעדה של תקווה. תודה למשפחות החטופים על מי שאתם ועל היכולת שלכם להמשיך ולזעוק יחד איתכם על האחרון שיחזור הביתה".

חנן יבלונקה ז"ל, צילום: ללא קרדיט

היא סיפרה כי קיוותה שאחיה יחזור בחיים: "חנן אהב את החיים. חגג אותם וסיים אותם בצורה בה הוא חי אותם - במסיבת הנובה. אני מתגעגעת אליך אחי. 8 חודשים שבהם חסרת לי. 8 חודשים ללא הקפה שלנו ביחד בעבודה, המפגשים שלנו באקראי בשעות היום כל כך חסרים לי ויחסרו לי. עשיתי הכל. כל מה שיכולתי כדי להביא אותך חזרה הביתה, אבל לא כך דמיינתי שתחזור. דמיינתי לקבל אותך עם חיבוק כשאתה חוזר.

"דמיינתי שאני מספרת לך על כל מה שעשינו כל המשפחה בזמן שהיית בשבי. על הצעדות, ההפגנות, הנסיעות בכל העולם לכל מי שיכול להשפיע ולהחזיר אותך ואת שאר החטופים. בכל שבת הגענו כולנו לעצרת וצעקנו 'תחזירו לנו אותם הביתה עכשיו'".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר