לקראת יום הזיכרון: שמות הרחובות ברעננה הוחלפו לשמות חללים

290 שמות של חללי צה"ל ופעולות האיבה בני העיר מתנוססים על גבי שלטי רחובות בצירים המרכזיים • המיזם המרגש, המתקיים זו השנה החמישית, מקבל משמעות מיוחדת לאור המצב • ראש העיר רעננה: "מחווה זו היא המעט שיש בידינו לעשות למען התושבים היקרים שחרפו נפשם למעננו"

שמות הרחובות ברעננה הוחלפו לקראת יום הזיכרון. צילום: עיריית רעננה

מחווה מרגשת להוקרת הנופלים והנרצחים - שמות הרחובות המרכזיים ברעננה שונו לרגל יום הזיכרון לרחובות על שם חללי מערכות ישראל ונרצחי פעולות האיבה וחלקם על שם נופלים ונרצחים בני העיר ב-7 לאוקטובר. שמות הרחובות ישונו חזרה לשמותיהם המקוריים לאחר יום העצמאות.

תיעוד ממעצר אחד המחבלים ברעננה // ארכיון | ללא קרדיט

290 שמות של חללי צה"ל ופעולות האיבה בני רעננה מתנוססים על גבי שלטי רחובות בעיר.
המיזם המרגש, המתקיים בעיר זו השנה החמישית, מקבל השנה משמעות יתרה, עם צרוף שמותיהם של חללי צה"ל נוספים מקרב בני העיר, שחרפו נפשם למען ביטחון המדינה במהלך החודשים האחרונים בעקבות מלחמת חרבות ברזל, כמו גם טובי בני העיר שנרצחו במהלך 7 באוקטובר.

שלטי הרחובות הוצבו בצירי העיר הראשיים: אחוזה, ירושלים וויצמן, ובהם הנצחת שמות החללים וציון גילם בנופלם.

שמות הרחובות ברעננה הוחלפו לקראת יום הזיכרון, צילום: עיריית רעננה

"בחרדת קודש ומתוך כבוד לנופלים בקרבות ובפעולות האיבה, הנצחנו השנה את זכרם בקריאת רחובות העיר על שמם למהלך יום הזיכרון ויום העצמאות", אמר ראש העיר רעננה, חיים ברוידא.

"מחווה זו היא המעט שיש בידינו לעשות למען תושבי העיר היקרים שחרפו נפשם למעננו, להם אנו חבים את חיינו בבטחה בעיר ובמדינה. ליבנו עם המשפחות השכולות, ואנו מחבקים אותן ביומן הקשה, ומלווים אותן בכל דרך להנצחה ראויה של זכר יקיריהם", הוסיף ברוידא.

תושבי העיר, המעוניינים לאתר מיקום הרחוב בו מונצחים יקיריהם, מוזמנים לפנות למוקד העירוני בו מרוכזות הכתובות בהתאם לשמות החללים, או לחילופין לאתר העירוני בו מרוכזים כלל השמות ומיקומי הרחובות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר