חדר האוכל המיתולוגי של קיבוץ בארי חזר היום לפעילות כמעט מלאה - הראשונים שפתחו אותו הם עובדי הקיבוץ ששבו לתפעל את הריאות הפועמות של הקיבוץ: בית הדפוס (חזר לפעילות שבוע לאחר תחילת האירועים המדממים) ואנשי המשק והחקלאות. "חדר האוכל נפתח לעובדי הקיבוץ, הם קיבלו אישור לחזור לעבוד, ומכיוון שהביקוש מאוד גדול ולא היה מקום להאכיל אותם במקומות העבודה - פתחנו את המתחם עבורם", משתפת דוברת הקיבוץ, מירי גד.
בארי הינו מהגדולים בקיבוצי ישראל - קהילתו מנתה כ-1,200חברים לפני השבת השחורה, אז ספגה את אחת המכות האנושות במתקפת הטרור כאשר 85 מחבריו נרצחו. אנשי הקיבוץ חשבו כבר ימים ספורים לאחר האסון איך ניתן להתחיל לחזור לעבודה ולהפעיל את המתחמים המרכזיים בקיבוץ, וחדר האוכל הינו ללא ספק אחד המתחמים החשובים בהיבט התפעולי והחברתי.
מי שטעם היום לראשונה את המנות, הלא מגוונות במיוחד - בכל זאת מלחמה - הוא צחי גד, אביה של מירי, מנהל מחלקת הרציף בדפוס בארי. בשיחה עם "ישראל היום" הוא מספר על הארוחה הראשונה: "היה לנו סטייק עוף עם אורז, וסלט מלפפונים. התפריט אמנם מצומצם, וחברת הקייטרינג היא זו שאחראית להביא את האוכל לפועלים במשך חודש - האוכל לא השתנה אך התחושה שונה לחלוטין", וסיכם: "ההתרגשות גדולה, לאחר חודש ימים בו המקום היה סגור כעדות למה שהתחולל כאן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו