משפחות החטופים והנעדרים עורכים בשעה זו (שישי) קבלת שבת מיוחדת למשפחות החטופים נערכה מול בניין עיריית הרצליה. על הדשא הוכן שולחן עם 224 כיסאות כמספר החטופים הנמצאים בעזה.
מול השולחן הונחו כיסאות תינוקות ריקים עם תמונות התינוקות שנחטפו. מאחת הכיסאות האלה ניבטת תמונתה של התינוקת כפיר ביבס, בת 9 חודשים בלבד, כשהיא צוחק. בהמשך הונחו שולחנות ילדים ריקים ולצידם בובות דובי ורודות וכחולות.
ראש עיריית הרצליה, משה פדלון, אמר למשפחות: "מדינת ישראל נמצאת בשעות הקשות ביותר ועליה לעשות הכל כדי לשחרר את כל החטופים בריאים ושלמים. התפקיד שלנו לשים את זה בסדר העדיפויות של מקבלי ההחלטות ולא נרפה. משפחות החטופים, הרצליה וכל המדינה מחבקת אתכם. בעזרת השם בקרוב כולם ישובו הביתה. מחזירים אותם עכשיו".
שלי שם טוב, אמא של עומר בן 21 מהרצליה, אשר נחטף מהמסיבה, הגיעה לכאן. "קיבלנו סרטון שראינו בו שהוא נחטף", אומרת האמא בכאב. "אנחנו בסיוט מתמשך. 9 בבוקר ביום שבת הפך לסיוט שלא נגמר, אין יום ואין לילה. אני רוצה הילד שלי בבית כמה שיותר מהר. אני מבקשת שממשלת ישראל ובראשה נתניהו יעשו הכל כדי להחזיר את הילדים שלנו. שלושה שבתות שהלב שלנו נשרף. אנחנו לא יודעים מה קורה איתו וזה שורף לנו את הנשמה. אנחנו רוצים היום את הילדים שלנו בבית, שאת הקידוש הבא נעשה איתם".
מירית רגב. אימם של מיה בת 21 ואיתי בן 18 מהרצליה , שנחטפו מהמסיבה ברעים: "ממשלת ישראל תסתכלו לנו בעיניים ותגידו לנו שאתם עושים הכל כדי להחזיר אותם הביתה. אנחנו לא ישנים מאז. אל תשנו גם אתם, תחזירו אותם הביתה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו