על רקע החשש מפיגועי השראה והעברת מידע לחמאס, משרד החקלאות הודיע הבוקר (ראשון) על כוונה להכניס לארץ עובדים לחקלאות מאזור יהודה ושומרון.
לפי המשרד, יוכנסו ארצה רק נשים וגברים בגילי 50 ומעלה המוכרים לחקלאים, והכל בכפוף לאישור גורמי הביטחון. השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מתנגד נחרצות למהלך.
לדברי בן גביר, "פועלים מהרשות יגיעו מוסתים. עושים עליהם מניפולציות שישראל פוגעת כביכול בילדים בכוונת מכוון, ויש סכנה ממשית שהם יימצאו בלב ריכוזים ישראליים או בקרבת ילדים ונשים".
החשש הוא שהפועלים יבצעו פיגועי השראה ויעבירו מידע לחמאס, זאת על רקע חלקם של פועלי עזה בתכנון ובביצוע הטבח ביישובי עוטף עזה. עם זאת, הענפים משוועים לידיים עובדות.
גורמים ישראלים ל"ניו יורק טיימס": חמאס יסרב לשחרר את מרבית החטופים ללא סיום המלחמה
דיווח ערבי: "השיחות על הפסקת האש בעזה עומדות בפני סיבוכים הולכים וגוברים"
פרסומת | יום פתוח באקדמית אחוה 18.3
חשש מחזית נוספת: בעקבות התגברות האיומים מירדן - שר הביטחון ייפגש עם ראשי המועצות
ג'ונת'ן גלייזר באמירה מקוממת חדשה: "משתמשים בשואה כדי להצדיק טבח וטיהור אתני בעזה"
במקביל, שר החקלאות אבי דיכטר נפגש עם שגרירי וייטנאם והודו בארץ כדי להחליף את הפועלים הפלשתינים בכאלה שיגיעו מאותן מדינות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו