השר לשעבר יזהר שי ספד לבנו שנהרג בקרב עם מחבלים: "מלאך שלנו, זכינו בך"

ככל שהשעות חולפות נחשפים סיפורי הגבורה של החללים שאינם עוד • עמיחי ישראל ויצן ז"ל וידידיה רזיאל, מכיתת הכוננות בכרם שלום, הצליחו לחסל עשרות מחבלים ולהדוף את המתקפה תוך גבורה עילאית לפני שמחבל הפתיע אותם

נרות נשמה (אילוסטרציה). צילום: אי.פי.איי

היום השלישי למלחמת חרבות הברזל, ישנם יותר מ-700 נרצחים מאז תחילת הלחימה ביום שבת בבוקר. עד כה הותרו לפרסום 60 שמות של חללי צה"ל שמשפחותיהם עודכנו. 

השר לשעבר יזהר שי הודיע על נפילת בנו: ״זכינו בך 21 שנים״

לוחם סיירת נח״ל ירון שי נפל בקרב עם מחבלים. אביו הוא יזהר שי - יו״ר תנועת דרכנו ולשעבר שר המדע והטכנולוגיה. השר לשעבר שי, יו״ר הוועד המנהל של תנועת ״דרכנו״, הודיע על נפילת בנו ירון בקרב עם מחבלים.

״נוני שלנו, גיבור שלנו. נפלת בקרב על הגנת המדינה. זכינו בך 21 שנים. מלאך שלנו בשמים. נוח בשלום אהוב ליבנו״, כתב האב הדגול בחשבון הטוויטר שלו. אחיו של ירון ז״ל, אופיר, ספד לו וכתב: ״אח שלי הקטן, הנסיך, תן לנו כוחות ושמור עלינו מלמעלה״.

קרב הגבורה בכרם שלום - לזכרם של עמיחי ישראל ויצן ז"ל וידידיה רזיאל (רוזנברג) הי"ד

שמחת תורה בכרם שלום החלה בחגיגות משותפות של כלל התושבים הן החילוניים והן הדתיים. בתום הריקודים התפזרו כולם לבתים לסעודת חג בציפייה לקראת החגיגות של יום המחרת. בשעה 6:30 בבוקר נשמעו אזעקות צבע אדום ברחבי הקיבוץ וחברי כיתת הכוננות החלו להתרכז במקום המוכר עוד מהתרגולות. עמיחי ישראל ויצן לא התלבט לרגע ואמר לנוכחים בבית ״בשביל זה בדיוק התאמנו בכיתת הכוננות״. תשעת חברי כיתת הכוננות נערכו לפריסה בקיבוץ יחד עם עוד שישה חיילים שתגברו את הכח.

משה ידידיה רזיאל (רוזנברג), צילום: ללא

מיד לאחר ההתכנסות הרבש״ץ של כרם שלום חילק את הכוח לצמדים כאשר ידידיה ועמיחי היוו צמד אורגני. עשרות מחבלים שחצו את הגדר באזור מעבר כרם שלום פרצו לקיבוץ והחלו לנהל קרבות עזים עם חברי כיתת הכננות.

באחת ההיתקלויות סמוך לביתו של ידידיה רזיאל, אשתו והילדים שמעו חילופי אש עזים בין עמיחי וידידיה לבין המחבלים. לאחר כמה דקות השתרר שקט וידידיה צעק לשירה אשתו מהחלון: ״חיסלנו אותם!״ גם בהיתקלות זו נהרגו מספר מחבלים.

בהקלטות וואטסאפ שנשלחו על ידי עמיחי לאשתו תוך כדי הלחימה הוא נשמע שלו ורגוע והדגיש לאשתו שתדאג שהילדים ירגישו טוב וירקדו כי היום שמחת תורה ושיוציאו להם את כל החטיפים שיש במטבח. הכל תוך שליטה מלאה הן במשימת הלחימה והן במשימה ההורית.

לאחר מספר שעות של לחימה אחד המחבלים הפתיע את עמיחי ישראל ומשה ידידיה מאחור והם נהרגו. בשעה 13:00 הגיעה תגבורת של צה״ל לסייע לכיתת הכוננות ועד שעות הערב הצליחו הכוחות להשיג שליטה מלאה על היישוב. בסיכומו של יום חברי כיתת הכוננות בכרם שלום הצליחו להדוף את המתקפה תוך גבורה עילאית של כלל הלוחמים והמשפחות.

עמיחי ישראל ויצן, צילום: אלעד דוידי

עמיחי ישראל ויצן הי"ד בן 33 ואב לחמישה ילדים ומשה ידידיה רזיאל (רוזנברג) הי"ד בן 31 ואב לשלושה. שניהם גדלו יחד בישוב פסגות, למדו יחד עבודה סוציאלית במכללה באשקלון והגיעו לקיבוץ כרם שלום במסגרת הגרעין הדתי שהגיע לחזק את הקיבוץ שעמד על סף סגירה. הם רכשו בתים בקיבוץ והפכו לחברים מן המנין.

גברותם של הלוחמים שגדלו יחד ונפלו יחד הצילה את הקיבוץ. בפעולתם הצליחו למנוע את כניסת המחבלים לבתי הישוב ומלבד בית בודד כלל בתי הקיבוץ נשארו מפלט למשפחות. גבורתם של הלוחמים שנפלו היא סמל לגבורה ומסירות נפש.

מות גיבורים וקידוש השם

בנימין לב הי״ד, היה בחור חרדי שהתגייס לצה"ל בתפקיד לוחמה. בהודעה שנמסרה מטעם יישוב קרית ארבע נכתב: "נפל מות גיבורים וקידש את שם ה׳ בהגנה על המולדת ובמלחמה באויבינו המחבלים ימח שמם. אנחנו מתאבלים מרה יחד עם המשפחה, משפחת לב הרב נתנאל לב ובני המשפחה. שולחים תנחומים גם לדוד היקר אליהו לב תושב קרית ארבע. ארץ אל תכסי דמו. נתאמץ כולנו בלחימה במסירות נפש למען עם ישראל למען זכרו הטהור והקדוש".

בנימין לב,
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר