מפגינים בכ-20 מוקדים ברחבי הארץ: מוחים נגד הרפורמה המשפטית חסמו הערב (חמישי) את נתיבי איילון לכיוון צפון בין מחלף ההלכה לרוקח. החסימה נערכה בשעת השיא של תנועת סוף השבוע. במקביל, התאספו מוחים גם מול ביתה של השרה גילה גמליאל ברחוב קק"ל בתל אביב, מול ביתו של ח"כ דני דנון ברעננה, מול ביתו של השר עמיחי שיקלי בחינתון ומול בית שר הביטחון יואב גלנט בעמיקם.
במקביל, התאספו מוחים גם מול ביתה של השרה גילה גמליאל ברח' קק"ל בתל אביב, מול ביתו של ח"כ דני דנון ברעננה ומול ביתו של עמיחי שיקלי בחינתון.
רשימת השרים וחברי הכנסת שמול בתיהם יקיימו מחאות הערב: יריב לוין, יואב גלנט, גילה גמליאל, אבי דיכטר, אופיר אקוניס, אמיר אוחנה, רון דרמר, עמיחי שיקלי, משה סעדה, משה ארבל, יולי אדלשטיין, אופיר סופר, דני דנון, יואב קיש, חנוך מיליביצקי, בועז ביסמוט.
שוטרים דוחקים את המפגינים הרחק מביתו של דני דנון // קרדיט - רהב
הפגנה מול ביתו של אבי דיכטר // צילום: יניב זוהר
המארגנים מסרו: "נתניהו, המצוי בניגוד עניינים חמור, מוביל קמפיין הסתה בעזרת שריו וחברי הכנסת שלו בניסיון להלך אימים על שלטון החוק בישראל. נגיע וחברי הכנסת, עד לפתח בתיהם להזכיר להם שהם נשבעו אמונים למדינת ישראל ולחוקיה - ולא לבעיות המשפטיות של הנאשם נתניהו".
מפגינים נגד הנשיאה חיות
עשרות מפגינים בעד הרפורמה המשפטית הגיעו להפגין מול ביתה של נשיאת בית משפט העליון השופטת אסתר חיות בתל אביב. המפגינים הפגינו במקום עם ארגזים ובהם בננות זאת במחאה על התערבות בג"צ בחקיקת הכנסת. הבננות מייצגות את הפיכת מדינת ישראל ל"רפובליקת בננות" בידי בג"ץ לדברי המפגינים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו