חוקרי משטרה ביקשו לחקור את יחיאל אינדור, שנפצע קשה בתקרית בבורקא, שעות ספורות לאחר שעבר ניתוח, אך נבלמו על ידי הרופאים, כך נודע ל"ישראל היום". אתמול (שבת) הגיע חוקר לבית החולים וביקש לחקור את אינדור, אך הרופאים בבית החולים שערי צדק לא אישרו לבצע את החקירה של הפצוע ממניעים רפואיים, שנמצא תחת משככי כאבים ותרופות. הוא מאושפז לאחר ניתוח במחלקה נוירו-כירורגיה בבית החולים.
המשטרה והשב"כ ממשיכים בחקירת האירוע בבורקא, שבמסגרתו ישראלי נפצע באורח קשה ופלשתיני נהרג במהלך תקיפה מצד תושבי הכפר על רועי צאן שהיו באזור. במהלך הלילה שבין שבת לראשון נחקר אלישע ירד, הדובר לשעבר של חברת הכנסת לימור סון הר מלך במשך חמש שעות ומסר גרסה מפורטת של האירועים, זאת בניגוד לטענה שפורסמה ברשת כאילו הוא שותק בחקירתו. עד כה לא נעצרו חשודים פלשתינים במעורבות במקרה, חרף העובדה שעברו כבר קרוב ל-48 שעות מאז האירוע.
פלשתינים מתפרעים בכפר בורקה | פלשתינים מתפרעים בכפר בורקה
ככל שעובר הזמן מתבררים פרטים נוספים על מה שהתרחש, במרכזם תשובות נערי הגבעות לחלק מהטענות שעלו במהלך השבת. גורמים שמעורים בפרטים מספרים כי האזור שבו התרחש האירוע מוגדר אומנם כקרקע פרטית פלשתינית, מכיוון שהאזור כולו מוגדר ככזה, אך כבר שנים רבות רועי הצאן הישראלים מגיעים לאזור. הסיבה לעיתוי המאוחר, הם טוענים, הינו שבתקופת הקיץ המרעה יוצא פעמיים ביום – לפנות בוקר ובשעות שלפני שקיעה, זאת בשל החום הכבד. שעת תחילת העימות, סביבות השעה 19:00, הינה לקראת סוף מרעה הערב.
לטענת תושבי הגבעות, מדובר במתקפה מכוונת היטב מצד הפלשתינים, שזיהו את הרועה הישראלי, יחיאל אינדור, לבדו והחליטו לתקוף אותו. על פי חלק מהטענות, השר למאבק בהתנחלויות מטעם הרשות הפלשתינית, מועיד שעבאן, נראה בסמוך לעימות. כ-30 תושבים ישראלים שמתגוררים בסמוך הוזעקו על ידי אינדור לסייע לו, וכך נוצר העימות שארך יותר משעה. לדבריהם, כלל לא חריג שכוחות הביטחון לא עודכנו בזמן אמת, מכיוון שפעמים רבות הם אינם מדווחים להם כי אינם רואים את הדבר כיעיל. "היו עוד כמה פצועים שלא דיווחו עליהם. אנשים ראו מה קרה ליהודה והבינו שאם יגיעו לבית חולים יעצרו אותם".
"המדיניות ברורה"
כעת נמצאים בגבעות בדריכות רבה, בין היתר מחשש לפינוי חלק מגבעת עוז ציון. ל"ישראל היום" נודע כי עוד קודם לאירוע נקבע פינוי שכזה לחלק ממבני היישוב, והוא אמור לצאת לדרך השבוע.
בינתיים בממשלה רוב השרים שומרים על שתיקה. שר הביטחון יואב גלנט לומד את פרטי האירוע, נאמר בתגובה לפניית "ישראל היום", ויגיב עם קבלת הפרטים המלאים. הוא תקף פומבית חברי כנסת, לימור סון הר מלך וטלי גוטליב, שלדבריו "מגדפים את ראש השב"כ", וקרא להם לחזור בהם ולהתנצל. "בזכות אנשי שירות הביטחון הכללי והעומד בראשם הפועלים הרחק מעיני הציבור, ניצלים מידי יום חייהם של אזרחים ישראלים".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, מצדו, התייצב לצד המתיישבים שנעצרו. "המדיניות שלי ברורה. מי שמגן על עצמו מזריקת אבנים צריך לקבל צל"ש. אני מצפה מממ"ז ש"י ניצב עוזי לוי לקדם את החקירה במהירות ולבצע חקירה מקיפה גם של כל הפורעים הערבים שזרקו אבנים וניסו לרצוח יהודים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו