לא מעכלים: "הוא כל כך אהב את הבנות שלנו והן אוהבות אותו. אני מקווה שנצליח לעבור את זה", אמרה בדמעות בת זוגתו של חן אמיר, ורד אסייג אמיר, שנרצח אתמול (שבת) בפיגוע בתל אביב. "הוא כל כך אהב את העבודה הזאת, זה שילב את עבודת הביטחון והאופנועים שהוא אהב. ברגע שמכירים את חן, יודעים שזה הבן אדם. בין אם לתרום לעצמו בעבודה, בבית, בחיים. הוא חסם את המחבל בגוף שלו".
ורד אסייג אמיר, אלמנתו של חן אמיר שנרצח בפיגוע בנחלת בנימין מדברת // קרדיט: שמואל בוכריס
"חן תמיד חתר למגע, תמיד רצה להיות בראש", הוסיפה אחותו עדיה, ואמרה: "הוא ספג בגופו את כל הכדורים. זה היה מאוד אופייני לו בכל אירוע שהשתתף בו מטעם סיירת סלע, הוא תמיד היה בחוד, תמיד הוא חתר למגע. הוא היה גם לוחם קרבי, והצוואה שלו הייתה לתרום את איבריו. מאז ומתמיד, מגיל 18, מאז שהוא התגייס. הוא תרם לא מעט איברים. הוא היה ילד עדין, מאוד צנוע. חן לא חשש משום דבר. לעולם לא. הוא היה בראש. הוא רצה להגן על אזרחים".
כהן ציינה כי ילדותו של חן עברה עליו בקיבוץ רעים שבחבל אשכול, שם עדיין מתגוררים הוריהם: "הייתה לו מסגרת עוטפת כאן בקיבוץ. אחר כך הוא עזב קצת אחרי שהשתחרר מהצבא, התחתן והקים משפחה. יש לו שלוש בנות חמודות, צעירות, בגילאי גן ויסודי".
עוד תיארה כהן את מה שאירע דקות לאחר הפיגוע: "אשתו התקשרה אליי, ואמרה שבאה ניידת של סלע לקחת אותה. היא שמעה שהתרחש פיגוע והבינה שהיא נוסעת לאיכילוב וכנראה בעלה הוא הפצוע. אנחנו היינו בקשר כל הזמן, ולא סיפרנו להורים. דיברנו רק אני והיא, ובשלב מסוים התקשרתי ושאלתי אותה מה מצבו, והיא סיפרה לי את הגרוע מכל. כל הדרך ידעתי לאיכילוב כבר ידעתי".
כהן סיפרה על על המפגש האחרון עם אחיה שעות לפני הפיגוע: "הוא הגיע אלינו בבוקר יום שבת, הביא לנו מתנות. ממש התעקש להגיע. זה היה ספונטני. הוא בא עם הילדים".
האב שבתאי אמיר אמר ל"ישראל היום" בפתח ביתו בקיבוץ רעים: "רק אתמול בשלוש וחצי הוא היה פה ובשבע כבר לא היה בין החיים. היה איש משפחה מעולה. אני לא הייתי מבסוט מזה שהתגייס לסלע, אבל הוא אמר שזה בשבילו. הוא היה איש זהיר, הפעם הוא חטף את כל הכדורים. הוא הציל המון אנשים. זה היה באופי שלו".
הבוקר הקימו אזרחים פינת זיכרון לזכר אמיר בזירת הפיגוע, הניחו זרים והדליקו נרות.
כזכור, המחבל, תושב ג'נין שהיה מזוהה עם הג'יהאד האסלאמי, עורר את חשדם של אמיר ושותפו, ונעצר לביקורת באזור נחלת בנימין. שני הסיירים שהיו בתפקיד ביקשו לתשאל את המחבל - ששלף אקדח וירה באמיר. המאבטח השני חיסל את המחבל בירי מאקדחו.