מפקד מחוז תל אביב הנכנס על ההפגנות: "קבוצות קטנות יוצרות כאוס אלים", כוח קפלן: "אמירות מצערות"

ניצב אמיר כהן יחליף את ניצב פרץ עמר במפקדת המחוז בבאר שבע • הטקס מתקיים בנוכחות השר בן גביר והמפכ"ל שבתאי • ראש עיריית באר שבע ביקר: "המדינה פגעה במטרה לאורך השנים" • מפקד מחוז תל אביב הנכנס על ההפגנות: "קבוצות קטנות יוצרות כאוס אלים" • כוח קפלן: "מחאה לא צריכה ולא תהיה שקטה"

טקס החלפת מפקד מחוז דרום במשטרה . צילום: דוד גרינשפן

טקס החלפת מפקד מחוז דרום במשטרה מתקיים כעת (שלישי), כאשר ניצב אמיר כהן יחליף את ניצב פרץ עמר במפקדת המחוז בבאר שבע. הטקס מתקיים במעמד השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, ומפכ״ל המשטרה, רנ״צ יעקב שבתאי.

מפקד מחוז תל אביב הנכנס, ניצב פרץ עמר, דיבר על ההפגנות: "אין שום שינוי מדיניות, המשטרה פועלת עפ"י עקרונות המוכתבים לה מראש. אין מרחב תמרון למפקד מחוז. לכל מחאה יש שני צדדים. הצד שרוצה למחות והצד שרוצה את חופש התנועה והעיסוק. לא מנחים אותי מה לעשות בהקשרים האלה. אני יודע לעשות מה שצריך. אאפשר למחאה למחות ואעזור לה לקיים את המחאה. אבל יש קבוצות קטנות שיוצרות את  הכאוס האלים".

טקס החלפת מפקד מחוז דרום במשטרה, צילום: דוד גרינשפן

"יורדים לאיילון וזורקים אבנים על שוטרים. איילון צריך להישאר פתוח אבל זה לא קו אדום. לא יכול להיות שיקבלו את בקשתם ויהפכו את זה לאלים. אנחנו מדינה שלא צריך להיות בה כאוס. המדיניות היא לאפשר את המחאה באופן מלא ולאפשר המשך החיים. 

צר לי על התמונות הלא מתאימות, אף אחד מהשוטרים לא רצה את התמונות האלה. השוטרים עובדים כל שבת, חום אימים, תנאים בלתי נסבלים והם לא מצייצים. היו קבוצות שתקפו את השוטרים. מה שצריך להיות היא מחאה שקטה. נכווין ונעזור להם. אנחנו ארגון ממלכתי גדול שלא מעביר משימות מאחד לאחד שקשורות לדעה או תפיסה. אנו מתנהלים עפי פקודות המשטרה והן נהירות לנו מאוד".

במקביל לנאומים בטקס: שלושה מפגינים נעצרו מחוץ לתחנת המשטרה בת"א במחאה על מעצר הנער אמיתי עבודי

בתגובה לדבריו של ממ"ז ת"א, הגיבו בכוח קפלן: "מדובר באמירות מצערות שממשיכות את הקמפיין של דובר המשטרה והעבריין המורשע בן גביר שנועדו לעשות דה-לגיטימציה למחאה. המחאה לא צריכה ולא תהיה שקטה. המחאה תמשיך להיות רועשת, משבשת ומשפיעה - כל זאת כדי למנוע את הפיכת ישראל לדיקטטורה. מחקרים מהעולם מוכיחים שזאת הדרך למנוע הפיכה משטרית, במחאה לא אלימה - אך גם לא מנומסת. אנו קוראים מכאן לממ״ז לפעול בנחישות נגד שוטרים אלימים ולהפסיק באמירות שנועדו לפגוע בלגיטימציה של המחאה".

"האבה שלי לדרום עמוקה ושורשית", השר בן גביר,

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, אמר בטקס: "האהבה שלי לדרום עמוקה ושורשית. אני מביט לדרום כשליח ציבור, לשיפור חבל הארץ החשוב הזה. ממשלת ישראל משקיעה רבות בדרום. אמש העברנו חוק היסטורי. חוק פרוטקשן שסוף סוף נותן מענה לתופעה הבזויה הזו. החוק הזה משנה סדרי עולם וקובע עונש מאסר חובה ומאפשר חילוט כסף, מכוניות. אני מקווה שהחוק הזה יעשה את שלו.

"בדרום אולי יותר מכל דבר אחר ניתן לראות עד כמה השתנתה מפת האיומים על החוסן שלנו. כאשר צפות בעיות משילות, פרוטקשן, פשע. אל מול איום הרקטות והחדירות ניצב צבא איתן ומשטרת ישראל בכל כוחה. אל מול הפשיעה הלאומנית נחזק עוד ועוד את כוחה של המשטרה. אני יודע שאנחנו יכולים להצליח. המדיניות אותה מדיניות. דין תושבי הדרום כדין תל אביב. דין מפגינים כדין חרדים, כדין מפגיני קפלן. כולם שווים בפני החוק".

מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי: "היו יותר אירועי אלימות בשטח שדרשו שימוש בכוח" \\ קרדיט: דוברות המשטרה

ראש עיריית באר שבע, רוביק דנילוביץ', נאם בטקס: "אני זועק אל מדינתי, הרבה מאוד שרים וממשלות שהתחלפו. זעקה זאת היא זעקה של המשטרה בדרום. היו לי טענות קשות למשטרה, אבל אני התפכחתי, אלה שנשארו פה הם הגיבורים הגדולים. בשנים האחרונות אנחנו בתהליך התפוררות. היה קל לקום וללכת, ואלה שנשארו הם בשליחות כאן. המשטרה היא של כולנו וראוי שתהיה איכותית ויש לה מעמד. 

"דאגנו אנחנו כמדינה לקרסם ולקרסם בכוחה של המשטרה. לשוטרים אסור להגיד את הדברים האלה, אני לא בא להלבין פה את האנשים. אני איש הממלכה, אסור לנו להפסיד את המדינה, המשטרה היום מוגבלת בכוח אדם ובמשאבים. תנו לשיטור העירוני להתמודד עם ענייני היום יום ואתם צריכים ללכת ולהתמודד עם הטרור האזרחי, ועם ארגוני הפשיעה. הגיע הזמן לפתרונות יצירתיים. המציאות השתנתה".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר,

בהמשך, ראש העיר פנה ישירות לשר בן גביר והעביר עליו ביקורת עקיפה, ומייד סייג, "אמרתי את הדברים גם לקודמיך בתפקיד".

מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי: "נשאיר את המשטרה עניינית, מקצועית וככה נמשיך לעבוד. עם הברק בעיניים, הסכין בין השיניים הציבור מחכה לעבודה ולהצלחה שלכם".

מפקד המחוז הנכנס, מפקד מג"ב היוצא ניצב אמיר כהן, השיב לראש העיר: "רוביק, כולנו רוצים משטרה חזקה שתכה ביד ברזל באזרח העברייני וכפפות משי באזרח שומר החוק", פנה בתחילת דבריו לראש עיריית באר שבע.

עוד אמר: "נמשיך לשמור על מוכנות מבצעית לאירועי הסלמה ביטחוניים ולסיכול הברחות אמל"ח וסמים בגבולות, נאבק באלימות בכבישי הדרום ובריונות הרחוב. ננהג באגרוף ברזל כנגד עבירות סחיטה ואיומים ולא נרפה עד שנביא את ראשי ארגוני הפשע לדין. זה תפקידנו וזו חובתנו כלפי הציבור אותו אנו משרתים. נפעל יחד כתף אל כתף עם צה"ל, שב"כ ושאר גופי האכיפה וההצלה, כשעיקר התכלית הוא מתן ביטחון אישי לאזרחים וחיזוק המשילות בדרום. אני רואה במנהיגות המקומית בערי הנגב ובכפרים שותפים מלאים לדאגה שלנו לביטחונו האישי של כל אזרח ללא הבדל דת וגזע.

שיתוף הפעולה בין האוכלוסייה לגופי האכיפה הוא מרכיב חשוב בחוסן הביטחוני והחברתי שלנו. חובתנו המוסרית והערכית כמפקדים לטפח ולשמר את אנשינו הטובים המשרתים במחוז הדרומי".

השתתף בהכנת הידיעה: אבי כהן ואיציק סבן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר