כמעט שנתיים לאחר שבעלה יהודה נרצח בפיגוע בחומש, התארסה היום (ראשון) אלמנתו אתיה עם בחיר ליבה, איתן דוד אליה.
יהודה (25) נרצח בפיגוע ירי בסמוך למקום שבו היה היישוב חומש, ולצד אשתו, הותיר אחריו תינוק שהיה בעת הפיגוע בן כחצי שנה בלבד.
לאחר הירצחו של בעלה הרבה דימנטמן לפעול למען חידוש הפעילות של הישיבה שבה למד בחומש. "יהודה לא השאיר לי צוואה. בעבר שאלו אותו בפורום בערוץ 7 – מה תעשה אם יישאר לך רק שבוע אחד לחיות, ויהודה השיב 'ללמוד תורה בחומש'. לפני שש שנים וחצי זה מה שהוא כתב", אמרה אז בשבעה.
צילום: יוני ריקנר
היא דרשה מרה"מ אז, נפתלי בנט, שלא לפנות את חומש ולהסדיר את ישיבתה במקום:"אני פונה לרה"מ בנט, יש בחומש ישיבה וצריך להסדיר ולאבטח אותה, יש שם בחורים צדיקים שמוסרים את הנפש עבור כל עם ישראל, בשביל מי שיושב בת"א, בנגב ובניו יורק - הם הסיירת מטכ"ל שלנו, חיילים ללא מדים".
כזכור, ב"ישראל היום" נחשף בשבוע שעבר כי השרים יואב גלנט ובצלאל סמוטריץ' סיכמו על חידוש ההיתר להגעת יהודים לחומש, בין היתר לצורך הלימוד בישיבה. אלוף פיקוד מרכז יהודה פוקס חתם אמש על הצו שמוציא זאת לפועל. מדובר בעצם ביישום חוק ההתנתקות שעבר בחודש מרץ בכנסת בקריאה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו