מאז תחילת השבוע אוספים בכנסת חתימות לטובת העברת הצעת חוק שתאפשר לראש הוועדה הקרואה בטבריה, בועז יוסף, להתמודד בבחירות הצפויות לראשות העיר. נוסח ההצעה מסתובב בימים אלה בין ח"כים ללא שם היוזם, אך מי שמזוהה עם היוזמה הוא ח"כ עמית הלוי (ליכוד).
על פי הצעת החוק, שזכתה גם לגיבוי הייעוץ המשפטי במשרד הפנים, תוסר מחוק הבחירות המקומיות ההגבלה שאינה מאפשרת ליו"ר ועדה ממונה לעמוד לבחירה ברשות המקומית שבה הוא מונה. ההצעה נולדה לאחר שניסיונות להאריך את תוקף כהונת הוועדה נתקלו במבוי סתום.
מאז מונה לתפקיד ב־2019 על ידי שר הפנים דאז אריה דרעי, זוכה יוסף לתמיכת משרדי ממשלה וגורמי ביקורת שעוקבים אחר ההתנהלות הכלכלית של העירייה. לדברי גורמים בליכוד, בסיורו בעיר ביום שישי האחרון הפגין נתניהו תמיכה ביוזמה.
הלוי: "צריך לתת לתושבים את הזכות לבחור במועמד הטוב ביותר לדעתם, ובוודאי אין למנוע מהם לבחור במי שהם סבורים שהיטיב איתם והוציא את העיר ממשבר, גם אם עשה זאת כיו"ר ועדה קרואה".
אם החוק יעבור בהליך מזורז עד הקיץ, נערכים מי שמתכוונים להתמודד בבחירות בעיר לפנות לערכאות משפטיות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו