המפכ"ל יעקב שבתאי יוצא הבוקר (שלישי) לראשונה בתקיפות בקולו נגד כוונתו של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, להקים משמר לאומי תחת משרדו.
שבתאי, שנשא דברים במכללה האקדמית גליל מערבי, אמר כי: "למען הסר ספק - אני אומר, משמר לאומי כן! הקמת גוף בטחוני נוסף מקביל למשטרת ישראל - לא!.
"משמר לאומי חייב להיות חלק ממשטרת ישראל, לפעול במסגרת המשטרתית ולהיות כפוף למפקדי הכוחות הטריטוריאליים על פי שדרת הפיקוד. משמר לאומי תחת משטרת ישראל לעולם לא ימצא את עצמו מתנגש עם החוק, אלא משרת אותו.
"כל ניתוק ממוטת שליטה ופיקוד משטרתי יהווה הרס של הביטחון האישי, בזבוז משאבים ופירוק של משטרת ישראל מבפנים, הן ברמת בניין הכֹוח והן בהפעלתו. לא סוד הוא שהבעתי את הסתייגותי המקצועית והתרעתי בפני השר לביטחון לאומי, כי הקמת משמר לאומי שיוכפף למשרדו הוא מהלך מיותר שיוביל למחיר כבד ביותר, עד כדי פגיעה בביטחון האישי של האזרחים.
"הבהרתי, כי הצורך בהקמת גוף חדש ונפרד ממשטרת ישראל אינו ברור ועלול להזיק ליכולות התפעול של כלל מערכי ביטחון הפנים במדינה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו