סגירת מעגל: הקרוואנים שנגנבו בשוד נועז הושבו לבעליהם

במשך שעות עבדו שני ערבים ישראלים על גניבת קרוואנים מקיבוץ ראש צורים מבלי שאף אחד שם לב • לאחר פעולה מודיעינית נתפסו השניים, וכעת החזירו במשטרה את הקרוואנים לבעליהם • רב פקד רונן בן משה: "זה חלק מהשליחות שלנו"

שני הקרוואנים לאחר שנתפסו, צילום: דוברות המשטרה

לפני כתשעה חודשים נגנבו שני קרוואנים נגררים מקיבוץ ראש צורים בגוש עציון. כחודש לאחר השוד נתפסו הגנבים והוגש נגדם כתב אישום. היום (חמישי) החזירה המשטרה את הקרוואנים לבעליהם. "זוהי חלק מהשליחות שלנו כלובשי מדים". 

הייתה זו פארסה לא פשוטה לקיבוץ שאמור היה להיות מאובטח. ב-23 באפריל 2022, בשעת לילה מאוחרת, הגיעו שני ערבים ישראלים לקיבוץ ראש צורים שבגוש עציון כשהם נוהגים בכלי רכב בעל יכולת גרירה. הם נכנסו באין מפריע לשני קרוואנים נגררים שהיו בחנייה.

אחד השודדים ניגש לקרוואנים, שבר את המנעול, חיבר את הקרוואנים לוו הגרירה בכלי הרכב שעמם הגיעו – והשניים נמלטו מהמקום עם שללם. השוד התגלה רק למחרת בבוקר, למרבה המבוכה לאנשי האבטחה של הקיבוץ.

קרוואנים נגנבו בשוד נועז בקיבוץ ראש צורים בגוש עציון // צילום: דוברות המשטרה

במשטרה פתחו בחקירה ובעקבות פעילות מודיעינית נתפסו שני הגנבים. כחודש לאחר השוד הוגש כתב אישום נגד השניים, תושבי מזרח ירושלים בשנות ה-20 לחייהם. השניים הואשמו בקשירת קשר לביצוע פשע ושני סעיפי גניבת רכב.

כעת נסגר המעגל. הבוקר השיבו מפקד תחנת עציון, סגן ניצב יובל ראובן, וקצין המודיעין והבילוש של התחנה, רב פקד רונן בן משה, את הקרוואנים לבעליהם הנרגשים. "לאחר מאמצים גדולים שנעשו ע"י קציני ושוטרי התחנה זכינו היום להחזיר את הקרוואנים יקרי הערך לבעלים", אמר רב פקד בן משה. "זו חלק מהשליחות שלנו כלובשי מדים ואנו שמחים על התוצאה. נמשיך לפעול לתפיסת אותם עברייני רכוש הפוגעים בביטחונו האישי של האזרח ונמצא עימם את הדין ככל שנידרש".

ראש צורים (ארכיון), צילום: אורן בן חקון
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר