מאות ליוו הבוקר (שישי) את סמ"ר טוביה ינאי ויסמן ז"ל, שנרצח אתמול בפיגוע בשער בנימין, בדרכו האחרונה בבית העלמין הצבאי בהר הרצל בירושלים. בני משפחה, חברים ולוחמי חטיבת הנח"ל בה שירת ויסמן בן ה-21 הגיעו כדי לחלוק לו כבוד אחרון.
יעל, אלמנתו הצעירה ומוכת היגון של טוביה ינאי, שהיתה איתו בזמן הפיגוע בסופר "רמי לוי" עם נטע בתם התינוקת, ספדה לו בכאב עצום: "אהוב שלי, מי היה מאמין שאני אכתוב לך, כשאתה כבר לא איתי. כמה חלומות היו לנו. שמעת שקרה משהו ורצת. אני חיכיתי לך. אתה גיבור אמיתי של כל עם ישראל. ידעת שאין לך נשק ובכל זאת רצת".
רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק
אלמנתו של החייל שנרצח סיפרה על בעלה: "תמיד היית מלא נתינה בלתי פוסקת. אם לא היית רץ לשם לא היית ינאי שאני מכירה והתאהבתי בו. אני רוצה להגיד לך תודה. זכיתי ללמוד מאדם מוכשר ומיוחד. ותודה על נטע שלנו, אני מבטיחה לך שנטע תדע מי היה אבא שלה".

חבריו של טוביה ינאי ויסמן ז"ל על יד קברו הטרי // צילום: הלל מאיר / TPS
ניתאי, אחיו של טוביה ינאי, אמר כי "אני לא יודע מה זה חיים. חיים זה דבר טוב , לא משהו שנגמר. אלוהי החיים איתך, אני מקווה לזכור שהחיים הם לא שלנו".
אמו של טוביה ינאי ספדה לבנה האהוב בכאב שאין שני לו: "היית עצמאי והלכת לדרכך. המשמעות מכל החיים שלנו היא הזהות, וזה מה שהוביל אותך. אני משחררת אותך לאלוקים, אבל לא יודעת אם אוכל לשחרר את האהבה".
אביו של טוביה ינאי סיפר: "כמה אהבת את הבת שלך נטע. לקחת אותה לראות פרחים יום לפני שנרצחת. שום אויב לא יפסיק את זה".

הלווייתו של טוביה ינאי ויסמן ז"ל. מאות ליוו אותו בדרכו האחרונה // צילום: דוברות בנימין
הרב שמואל נתנזון, רב המכינה בה למד טוביה ינאי, ספד לו: "ינאי היה עם חיוך ענק וכובש. ינאי של אמת בלתי מתפשרת. כמה אור היה לך ינאי אהובנו, כמה אור ידעת לתת לאחרים. יעל סיפרה לי שהייתם בשורה אחרת בכלל בסופר ושמעתם צעקות. היא התכופפה לנטע ואתה נעלמת. לא יכולת לשמוע צעקות ולעמוד מנגד. כזה היית. לא היה לך נשק, חייל ברגילה. נלחמת עם הידיים, עם הגוף, עם כל הלב".
בתוך כך, אבי אביטל, שנפצע בפיגוע הדקירה, שוחרר הבוקר לביתו מבית החולים הדסה הר הצופים. אביטל, תושב תל ציון שניצל מהפיגוע הרצחני, אמר כי "אני מודה לצוות הרפואי בבית החולים הדסה הר הצופים על טיפולם המסור בי. שמחתי מהולה בעצב משפחת ויסמן ממעלה מכמש על הירצחו של טוביה ינאי הי"ד באותו פיגוע. מן השמיים ינוחמו אמן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו